Et møte mellom nykommere

Før kampen: Sandefjord - Aalesund.

Annonse:

Bildbyrån

Sandefjord - Aalesund
Eliteserien, runde 8
Sandefjord stadion onsdag klokka 18.00
Kampen ser du på Eurosport Pluss eller Dplay. 

Lagene som møtes i denne kampen har begge fått et tøft møte med Eliteserien etter at de rykket opp fra OBOS-ligaen i fjor. Hjemmelaget står med 1-1-5 og fire poeng, mens bortelaget har 0-3-4 og tre poeng. 

Revansjelystne

AaFK fikk et ublidt møte med et lekent Bodø/Glimt i forrige runde. Da spillerne forlot kunstgressmatta etter endt oppgjør lyste 1-6 mot dem på måltavla. Etter kampen snakket Holmbert Fridjonsson med aafk.no, og gjorde det klart at for ham er kun tre poeng godt nok når tangotrøyene møter Sandefjord onsdag. Gutta er lystne på å slå tilbake, og det brennkvikt! 

Problemet er ikke at laget ikke scorer mål, som Jonas Grønner påpekte i samtale med aafk.no. Tangotrøyene slipper inn alt for mange mål, og flere av disse har kommet etter enkle feil og slurv. 

Kun seks lag har scoret flere mål enn Aalesund denne sesongen. Laget har puttet ti baller i nettet, like mange som Vålerenga som har fjerdeplassen, og flere enn lag som Stabæk, Strømsgodset og Mjøndalen. Tallet på antall baklengs er 25, desidert flest i Eliteserien. Start er nærmest med 15 baklengs. 

Seks kamper uten seier

Sandefjord slo Odd 1-2 i Skien i serieåpningen. Siden den gang har det gått trått. På de seks siste kampene står de helblå med én uavgjort og fem tap. Poengdelingen kom etter 2-2 mot Start i Kristiansand. Ellers har det blitt tap for Stabæk borte, Haugesund hjemme, Viking borte, Sarpsborg 08 hjemme og Brann borte. Fem strakte tap for det formsvake laget. 

I 3-1-tapet i Bergen stilte trener Marti Cifuentes med følgende mannskap 

Storevik - Wembangomo (Johansen 61.), Grorud (Foss 46.), Kreuzriegler, Kralj - Valles (Benden 61.), Kurtovic (Vales 73.) - Jonsson, Rufo Normann Hansen - Celorrio (Gussiås 61.)

Mot Aalesund må islendingen Vidar Ari Jonsson stå over. Han fikk nemlig sesongens fjerde gule kort mot Brann. 

Poengdeling i fjor

Som de fleste vet, var AaFK og Sandefjord i samme divisjon i fjor. Lagene rykket begge opp, Aalesund hele 14 poeng foran Sandefjord. Mens Aalesund vant 3-1 på Color Line Stadion, ble det uavgjort 1-1 i Sandefjord i den tredje serierunden. Peter Orry Larsen ga Aalesund ledelsen før William Kurtovic utlignet ni minutter før slutt. 

Runden

 

Annonse fra Eliteserien: