- Et meningsfullt besøk

Det sa AaFK-kaptein Fredrik Carlsen etter at han og lagkameratene besøkte barne-og ungdomsavdelinga ved Åse sjukehus onsdag.

Annonse:

For hvert mål AaFK dunket inn i fjorårets OBOS-liga gikk 2000,- til scoringsbonusen, et samarbeid mellom klubben og generalpartner Sparebanken Møre. Siden midlene fra 2017-sesongen enda ikke hadde blitt utdelt ble beløpet fra 2017- og 2018-sesongen slått sammen. Med så mye som 96 mål på de to siste sesongene resulterte det i hele 192.000,- til scoringsbonusen.

I samarbeid mellom AaFK og Sparebanken Møre har tre tiltak blitt valgt ut til å få støtte. Et av tiltaken som får støtte gjennom scoringsbonusen er barne- og ungdomsavdelinga ved sjukehuset i Ålesund, som fikk gaver og sjekk, finansiert gjennom ordningen. Onsdag tok medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik med seg fire spillere for å overrekke gavene.

ms1-130319-4
Til barneavdelingable nytt akvarium og AaFK-drakt tatt godt i mot. Foto: Marius Simensen.

Jonatan har vært ansatt i AaFK i en årrekke, og har vært på besøk på sjukehuset flere ganger sammen med spillere. At det betyr mye for klubben å få bidra, legger han ikke skjul på.

- Det er tøft å være syk over lang tid. Om besøket og gavene kan bidra til at hverdagen kjennes lettere, så gjør det oss veldig glade.

- Barneavdelinga fikk nytt akvarium sponset av Zoo1 på Moa. Gjennom scoringsbonusen kjøpte klubben vanvittig mye utstyr, mat for et helt år og sand i oransje og blå, kunne Jonatan fortelle.

Ungdomsavdelinga fikk ny TV-benk, skap, øretelefoner, PC, PC-skjerm, datamus, tastatur, Xbox, mange spill og ikke minst årets AaFK-trøye.

I tillegg til alle gavene som barneavdeliga fikk, ble det også delt ut en sjekk på hele 37.966,- som avdelinga kan bruke på utstyr til sine pasienter.

AaFK-profilene Fredrik Carlsen, David Kristjan Olafsson, Nenass og Niklas Castro kom med gavene, som de delte ut sammen med finansiell rådgiver hos Sparebanken Møres avdeling i Kipervika, Ann Kristin Røstad Øvrevoll.

- Vi setter virkelig pris på engasjementet og initativet fra AaFK til et så viktig formål som barneavdeliga, og vi ser gleden dette gir hos hele avdelinga, lød det fra Ann Kristin.

ms1-130319-11
Rasmus Klauset Gangstad fikk besøk av Niklas Castro, Fredrik Carlsen, Nenass og David Kristjan Olafsson. Foto: Marius Simensen


AaFK-kaptein Fredrik Carlsen og resten av gjengen møtte blant andre Rasmus Klauset Gangstad, som er supporter av både Molde og Aalesund. Den unge gutten har slekt fra Romsdal, men hjertet banker også for Sunnmøres stolthet. Spillerne fikk også møte Malin Gundersen Vågseter, som ble med på bilde med gutta og delte smilende ut high five.

- Disse gavene betyr veldig mye. De neste årene skal det kuttes store beløp, så gaver til avdelinga er kjærkomment, sa seksjonsleder Irene Takvam, som gjerne tar imot AaFK-erne flere ganger.

- Vi tar oss gjerne en tur, vi. Jeg er klar for å spille FIFA, sa AaFK-kaptein Fredrik Carlsen før spillerne returnerte til Color Line Stadion etter et besøk som betydde veldig mye for gutta.

Annonse fra Obos-ligaen: