Et bærekraftig samarbeid

AaFK har skrevet avtale med United Future Lab Norway.

Annonse:

Som toppklubb på Sunnmøre er Aalesunds Fotballklubb sitt samfunnsansvar bevisst. Vi ønsker nå å synliggjøre vårt samfunnsarbeid ved å satse på AaFK Samfunn, der vi gjennom FNs bærekraftsmål vil tydeliggjøre og øke vårt fokus på samfunnsansvar. Vi har derfor signert en samarbeidsavtale med United Future Lab Norway, Framtidslaben.

- En viktig og synlig aktør 

Marielle Furnes Mannseth, som er daglig leder i Framtidslaben, er svært glad for at samarbeidsavtalen er på plass. 

- Vi heier på AaFK og er veldig glade for å få AaFK som partner. Vi ser fram til å samarbeide om å nå FN sine bærekraftsmål. AaFK er en viktig og synlig aktør i samfunnet, og det at de nå tar et så tydelig strategisk valg om å jobbe med bærekraft ser vi på som veldig positivt, både for klubben og for samfunnet. Vi ser fram til å samarbeide i konkrete prosjekt med både innbyggerne og næringslivet som medspillere. Spesielt innenfor den sosiale og samfunnsmessige dimensjonen av bærekraftsmålene gjør AaFK mye bra allerede, og vi ser fram til å samarbeide om få enda mer fart på dette arbeidet, sier hun.

- Spennende

- Gjennom et samarbeid med Framtidslaben vil vi sammen stå sterkere for å nå våre mål. Det at vi nå skal synliggjøre samfunnsansvaret som klubben tar, og videreutvikle det, blir en spennende satsing inn i 2021, sier klubbdirektør i AaFK, Geir S. Vik.

Arrangementsansvarlig Kristin Herje Nørve blir fra nyttår arrangements- og samfunnsansvarlig, og vil med dette få ansvaret for prosjektet.

- AaFK er en av de første toppklubbene som blir med Bodø/Glimt og tar «Action Now». Det de har gjort i Bodø motiverer oss til å løfte vårt arbeid innen samfunnsansvar, sier Kristin Herje Nørve.

Marielle Furnes Mannseth, daglig leder i Framtidslabben og Geir S. Vik, klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, signerer avtalen.
Marielle Furnes Mannseth, daglig leder i Framtidslabben og Geir S. Vik, klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, signerer avtalen.

Workshops

Klubbens første prosjekt med FNs bærekraftsmål i fokus skjer i samarbeid med BDO. Sammen med flere bedrifter på Sunnmøre har AaFK et behov for å løfte kompetansen innen bærekraft og få hjelp til å iverksette bærekraft i organisasjonen. 

- Sammen med BDO skal vi arrangere fire workshops våren 2021. Her skal vi jobbe oss gjennom fire faser fra bevisstgjøring til implementering av bærekraft i hver deltakerbedrift. Vi går fra ord til handling og får satt vårt arbeidet i system, sier klubbens arrangements- og samfunnsansvarlig. 

"Decade of action" 

BDO gleder seg stort over at AaFK velger å gå i front for et bærekraftig utviklingsprosjekt med næringslivet i regionen. 

- Vi har i likhet med klubben stor tiltro til kraften som ligger i tett samarbeid mellom næringsliv, idrett og offentlig sektor for bærekraftig verdiskaping. Nå går vi inn i det som FN kaller «Decade of action». At vi jobber godt sammen vil være en forutsetning for at vi skal nå bærekraftsmålene innen 2030, og det vil vi gjerne være med å bidra til, sier Hilde Løseth Modell, seniorrådgiver i BDO.

Vår generalpartner Sparebanken Møre er den første bedriften som er med på prosjektet. 

- At AaFK nå velger å inkludere bærekraftsarbeidet mer systematisk er både viktig og riktig. AaFK har et stort nettverk og god påvirkningsevne både mot næringslivet og mot enkeltpersoner. Vi ser fram til å være en del av dette prosjektet og bidra til å gjøre ord om til handling. Gjennom konkrete tiltak som gir effekt kan vi sammen bidra til en positiv utvikling i regionen vår, sier Cecilie Myrstad, leder for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Møre. 

Annonse fra Eliteserien: