Erstad blir spillerkoordinator

Terje Erstad hadde i fjor stillingen som medieansvarlig, men vil fremover bli knyttet svært tett til spillerne våre på A-laget.

Annonse:

Foto: AaFK

Stillingen "spillerkoordinator" er ny i AaFK. Det har lenge vært et ønske om å få på plass en ansatt til å sikre en solid oppfølging av både utstyr og materiell, samt generell trivsel og integrering for våre nåværende og nye spillere. En støttespiller og rådgiver ovenfor spillerne utenom treningsøkter og kamper, på gode og dårlige dager. 

Det er nå klart at vår utstyrsansvarlig over flerfoldige år, Bjørn Rekdal, gir seg. I halv stilling har han hatt stålkontroll på alt av utstyr til både spillere og ansatte i en årrekke. En egen artikkel om Rekdal sin tid i klubben kommer.

Terje Erstad ble i fjor ansatt som medieansvarlig i AaFK, men det har vært et ønske fra både trenere og spillere om å knytte han tettere rundt gruppen. 

Erstad vil nå gå inn i en ny, full stilling, der den ene delen vil videreføre jobben til Rekdal. Det vil også innebære at Erstad går fra marked til sport, og vil være en svært tett støttespiller for våre beste menn, og reise med A-laget på både hjemme- og bortekamper. Publikums- og markedsføringsansvarlig i klubben, Henrik Mauren, vil dermed overta medieansvaret. 

- Opprettelsen av denne rollen er et viktig steg for klubben. Det er en tredelt rolle hvor Terje blir et anker hva gjelder utstyr og materialer i inngang, gjennomføring og utgang av treninger og kamper, en jobb som han vil utføre sammen med vårt utvalg. Han vil også ta over ansvar og logistikk rundt utstyrsavtalen med Umbro når Bjørn gir seg i klubben 1. mai, og han vil bli en viktig ressurs for oss med tanke på integrering av spillere, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland. 

En såkalt "kitman", vil ha ansvaret for all logistikk rundt utstyr, inklusiv bestilling og koordinering i hele klubben. Men for Erstad vil han også ha flere arbeidsoppgaver som vil sørge for at spillerne våre har de beste forutsetningene for å kunne prestere og fokusere på fotballen. Han vil avlaste noe fra Bjørn Erik Melland rundt integrasjonen, logistikken og tilpasningen for nye spillere, og vil være vår mann for å følge opp spillerne generelt utenfor banen, med rutiner, trivsel og generell støtte i hverdagen. Han vil også fortsatt være en støttespiller mot mediehåndtering i hverdag og etter kamp.

- Terje er en robust type med sterke relasjonelle egenskaper, noe som gjør at han vil bli en viktig del av prestasjonskulturen vi skal ha i spillergruppen, trenerteamet og klubben for øvrig, sier Melland. 

Det er svært viktig for oss at våre spillere finner seg godt til rette og trives her i Ålesund, og her blir Terje Erstad en god og viktig mann.

- Jeg har stor tro på fremtiden for Aalesunds Fotballklubb, og ser frem til å kunne bidra i et spennende og inspirerende miljø, forteller Erstad selv.

Annonse fra Obos-ligaen: