- Er i utfordrerposisjon

Bedre blir det knapt. AaFK 2 er klar for toppoppgjør på Aker Stadion mot Molde 2.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Ti kamper inn i sesongen i Norsk Tipping-ligaen er det mer eller mindre dødt løp mellom Molde 2 og AaFK 2. Begge har 24 poeng, og det som skiller lagene er målforskjellen med åtte plussmål i favør av romsdalingene med 37-13 mot 21-5.  

Dermed er det klart for toppkamp på Aker Stadion lørdag kl. 17:00. 

- Det blir fint å havne i den situasjonen. Vi har møtt Molde flere ganger i fjor og i år, så vi kjenner hverandre godt. De har et godt offensivt lag som møter oss som har det beste defensive laget i serien. Så det blir interessant. Og det kommer litt an på hvilke spillere lagene bruker, men jeg tror det blir to unge lag, sier trener Amund Skiri. 

- Vi er i utfordrerposisjon, selv om vi er ubeseiret så langt i år, for de har vært veldig gode på hjemmebane, legger han til. 

- De er favoritter 

Molde spilt fem hjemmekamper og vunnet alle med en målforskjell på 25-7. I en kolonne på tabellen er sunnmøringene best. For AaFK 2 har ikke tapt i år. Vi har 7-3-0 mens Molde 2 har 8-0-2. Tapene har kommet borte mot mot Elverum (1-2) og mot Spjelkavik (0-3). 

- De har fem strake seire på eget gress, så de er nok favoritter. Men har vi dagen, så kan vi ta dem.  

AaFK 2 har så langt stort sett spilt med et ungt lag, og brukt få spillere som har sittet på benken i Eliteserien. 

- Det er kult at toppoppgjøret i serien er Molde 2-AaFK 2, for det sier litt om at det er to lag med gode og unge spillere. Det vi har klart er å skape et lag med stor L i år. Og som har stolthet i å forsvare seg godt. Det viser statistikkene også. Vi er ikke de som scorer mest, men vi slipper inn desidert minst. Det er vår store styrke. Men vi ønsker å score mer, så vi kommer til å angripe. Men vi skal vite hva vi er gode på, og vi la det være vår ID på veien mot seier, sier Skiri. 

At aaFK 2 har plukket 24 poeng på ti kamper gjør noe med guttene. 

- Det er en veldig fin poengfangst. Det fine med det er at det gir oss en veldig stor ro inn mot at vi skal ut og prestere, og bygge på det vi kan, i stedet for at vi må ut og jage seier fordi vi må vinne. Noen snakker om opprykk, men det er ingen grunn til, for vi har et ungt lag. Resultatet får bli det som det blir. Klarer vi å ta nye steg, forbedre oss offensivt og beholde vår defensive styrke, så kommer vi til å vinne kamper. 

Revansj

Ungguttene gikk på en liten smell onsdag da de røk ut av junior-NM mot Hødd på bortebane etter straffesparkkonkurranse etter at det sto 1-1 ved full tid. 

- Kampen var jevn, og det var kjedelig å ryke på den måten. Det er gledelig at vi får en ny kamp allerede tre dager senere. Guttene er veldig revansjesugne, så vi reiser med en klar formening om at vi skal ta dem, sier Skiri.

Annonse fra Eliteserien: