- En styrking av toppfotballen på Sunnmøre

Aalesunds Fotballklubb og FK Fortuna inngår samarbeidsavtale.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

I et styremøte som ble avholdt mandag 16. september ble en samarbeidsavtale mellom klubbene vedtatt. Avtalen har i første omgang en varighet på tre år. Samarbeidet skal til endelig behandling i ekstraordinære årsmøter i respektive klubber, men intensjonen i samarbeidet er klar.

Avtalen innebærer en videreutvikling av det som i mange år har vært FK Fortuna. Nå endres navnet til AaFK Fortuna, og laget vil spille i AaFK-drakter. Den nye satsingen vil ligge i Fortuna med adskilt organisasjon, økonomi og inntekter, men med nært samarbeid for å utvikle klubbene.

Klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik, ser mange fordeler med samarbeidet, både for merkevaren AaFK og satsingen på toppfotball på Sunnmøre. 

- Vi har sterk tro på at dette blir en styrking av Sunnmøres stolthet. Fotball er fotball, enten det er for menn eller kvinner. Sunnmøre skal ha en ledende toppklubb, og det skal være AaFK. Denne løsningen understreker at AaFK vil være en fremtidsrettet toppklubb – for hele Sunnmøre. Vi bygger nå sten på sten med en langsiktig målsetning om toppfotball også for kvinner, forklarer klubbdirektøren. 

Daglig leder i FK Fortuna er den tidligere AaFK-spissen Eirik Hoseth. Han slår fast at kvinnelaget gjennom avtalen kommer nærmere den sterke toppfotballkulturen i AaFK.

- Samtidig vil vi kunne styrke oss som organisasjon gjennom en enda sterkere merkevare – spille som AaFK i AaFK-drakt. Det vil gi oss økte inntekter og en enda sterkere plattform for fremtiden. Vi tror også at AaFK-tilknytningen vil gi oss økt oppslutning som Sunnmøres toppklubb for kvinner, sier nordmøringen med mange kamper og mål for Aalesund. 

Kvinnelaget skal foreløpig fortsette å spille sine hjemmekamper på Aksla stadion, men enkeltkamper kan bli spilt på Color Line Stadion. 

- For tiden er det uløste areal-utfordringer både på Color Line Stadion og i Sparebanken Møre Arena. De skal vi løse sammen med eiere, økonomiske bidragsytere og AaFK etter hvert. Foreløpig trives vi svært godt på Aksla, forklarer Eirik. 

Samarbeidsavtalen har i første omgang en varighet på tre år. Målet er at kvinnelaget etter hvert blir en integrert del av AaFK. På hvilken måte skal man bruke avtaleperioden til å finne ut av. 

 

Annonse fra Eliteserien: