- En sterk frivillighetskultur

Til hver hjemmekamp stiller over 200 frivillige opp for Aalesunds Fotballklubb.

Annonse:

Foto: Marius Simensen (msfoto.no)

Arrangementsansvarlig Kristin Herje Nørve er omkranset av ildsjeler for tida. I disse dager leter AaFK, COOP, Sunnmøre Fotballkrets og Sparebanken Møre etter «Sunnmøres ildsjel 2018». Kristin trenger ikke lete lenge for å finne ildsjeler i egen klubb. Til hver hjemmekamp stiller over 200 ressurspersoner opp for klubben med tilholdssted Volsdalsneset. Engasjementet rundt AaFK har kjennetegnet klubben i alle tider, fra stiftelsen av Aalesunds Fotballklubb i 1914, gjennom opparbeiding av baner, hytte på Ørskogfjellet, cuper, turneringer og avvikling av kamper.

- Den sterke frivillighetskulturen har alltid vært et av de tydeligste kjennetegnene ved AaFK. Etter at jeg ble ansatt var noe av det jeg gledet meg aller mest til å få jobbe med de frivillige. Samholdet er utrolig sterkt. Det er dette som er AaFK-familien, en stor gjeng frivillige som stiller opp for oss i stor stil. Når jeg ankommer stadion på kampdag blir jeg møtt av smilende, inkluderende frivillige som bidrar til å skape energi rundt seg. Det hadde ikke vært noe AaFK uten de frivillige ildsjelene våre, slår Kristin fast.

 Det varme og inkluderende samholdet de frivillige imellom kom tydelig til syne da Kristin og flere fra AaFKs administrasjon reiste på bortetur sammen med 50 frivillige søndag.

- På turen til Hamar i helga tok de med seg det gode humøret og samholdet. Det var virkelig trivelig å reise til Briskeby med denne gjengen. Alle tok vare på hverandre og sørget for et veldig godt klima til tross for veldig tidlig avreise, regn og høstmørke, forteller AaFKs arrangementsansvarlig.

- Så finner vi oppgaver som passer den enkelte, sier Kristin.

Annonse fra Eliteserien: