- En spiller vi har stor tro på

Toårskontrakt til lokal unggutt.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Aalesunds Fotballklubb og Kristoffer Strand Ødven er enige om en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

Skryt fra LAN

Midtbanespilleren, som fyller 19 år i februar, fikk to innhopp i Eliteserien forrige sesong. Kristoffer har vært del av AaFK-systemet siden han ble hentet fra talentfabrikken Herd i 2018. God innsats og utvikling gjør at han nå belønnes med proffkontrakt.

- Kristoffer er en spennende unggutt med gode basisferdighet og holdninger. En spiller vi har stor tro på og som er en flott gutt, sier Lars Arne Nilsen.

AaFK-treneren legger til at Kristoffer hadde et godt innhopp mot Mjøndalen i siste serierunde og tok sjansen han fikk.

- Det var ikke så lett i fjor, men han har allerede vist han har de viktige tingene. Kroppen og fysikken må sette seg, og han har litt å jobbe med, men han er en spiller vi har troa på, sier LAN, som har en klar oppfordring til 19-åringen:

- Nå må han bare vise seg fram!

Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier dette om signeringen:

- Kristoffer har gått en god skole i Herd, og har tatt store steg i vårt akademi de siste par årene. Han jobber hardt for å nå målene sine, og det er først og fremst det som er avgjørende for oss når vi nå tilbyr Kristoffer kontrakt. En spennende fotballspiller med en flott mentalitet.

Svært fornøyd

Hovedpersonen selv forteller at det er veldig deilig å ha skrevet under proffkontrakt med AaFK.

- Det er noe jeg har ønsket i ganske mange måneder. Jeg ble veldig glad da AaFK ville skrive kontrakt med meg. Det har alltid vært AaFK som har stått meg nærmest, og når du får bli en del av det, så er det stort, sier Kristoffer.

Han har som nevnt to innhopp for Aalesund, borte mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Mjøndalen, og har hele sesongen trent med A-laget. Der har han utviklet seg og tatt steg sammen med to av sine største forbilder.

- Jeg har alltid hatt Carlsen og Orry Larsen som to av mine forbilder, og det å kunne spille fast på A-laget sammen med de to er stort, sier han.

Takker moderklubben

Målet er nå å gå i de to midtbanespillernes fotspor og bidra for Sunnmøres stolthet.

- Målet mitt er å bli en som bidrar på A-laget så fort som mulig, helst innen 2021 og bidra til at AaFK rykker opp igjen, forklarer unge Ødven.

Kristoffer er flasket opp i en klubb som har levert en rekke spillere til AaFK gjennom årenes løp. 19-åringen benytter anledningen til å takke Sportsklubben Herd.

- Jeg må få takke Herd og trenerne jeg har hatt. Jeg hadde aldri kommet så langt uten dem. Det er bare å stå på selv om man møter motgang. Man ser jo at flere spillere kan ta steget, så det er mange eksempler på at det er bare å stå på, så er det store muligheter, sier Aalesunds nummer 32.

Vi i Aalesunds Fotballklubb gratulerer Kristoffer med proffkontrakt!

Annonse fra Eliteserien: