En møteplass for Sunnmørsfotballen

SunnmørsAkademiets trenersemiar ble en stor suksess, med over 100 deltakere fra de ulike fotballklubbene på Sunnmøre.

Annonse:

Foto: AaFK

Lørdag 25. mars arrangerte SunnmørsAkademiet trenerseminar med fokus på barnefotballen. Det ble en stor suksess, da over 100 personer deltok på arrangementet. Det var deltakere fra de fleste klubbene på Sunnmøre, og det var både ferske og erfarne trenere tilstede. 

Datoen falt på treningskampen mellom AaFK og Molde, hvor deltakerne fikk sett kampen fra VIP-tribunen på stadion. Det ble også visning av landskampen mellom Norge og Spania. Men andre ord ble det en dag med både faglig påfyll og sosialt samvær med trenerkollegaer fra hele Sunnmøre.

Sportslig administrativ leder for SunnmørsAkademiet, Fredrik Carlsen, var strålende fornøyd med arrangementet.

- Det er veldig positivt at over 100 personer tok turen til trenerseminaret. For oss har det vært viktig å lage en møteplass der man kan treffe andre fotballfolk på Sunnmøre, og sammen prøve å gjøre barnefotballen enda kjekkere, både for barna og trenerne. Vi håper at trenerseminaret, i tillegg til ekstratiltakene som er etablert i samarbeidsklubbene, kan være starten på det. SunnmørsAkademiet er strålende fornøyd med det som ble levert fra foredragsholderne, servicen fra ISS og opplegget generelt. Vi håper vi klarer å gjøre trenerseminaret til en årlig begivenhet, sier tidligere AaFK kaptein Fredrik Carlsen.

Under kan du lese hva de ulike foreleserne satt igjen med etter trenerseminaret:

- Jeg fryktet regn, vind og ingen sikt, men med Fredrik Carlsen, xVIF og en del av Ålesund som los, ble det en solskinnsdag i fotballopplysning. Det var bidrag fra alle hold og vinkler. De som var med sa det samme, men på sin måte. Karl Oskar om sin reise fra Fjørtofta til Champions League, det ble et rørende og lærerikt møte med Alf Ingve Berntsen, som minna oss alle på det viktigste i livet – at vi er mennesker. Erling Moe tok seg tid til å snakke med barnetrenere, det skjer ikke i alle land på kampdag, topp og bredde hand i hand. Dagen var et forsøk på det, holde hverandre i henda og løfte sammen, forteller Anders Jacobsen, som blant annet fortalte om boken sin "Hjelp, jeg har blitt fotballtrener".

- Ålesund stilte uten en sky på himmelen. Vinden hadde permisjon og sola skinte. Ble jeg klokere, ja, fikk vi sett AaFK-Molde, men glemte å bruke solkrem, ja. Men kanskje det viktigste, jeg møtte fine folk, fotballfolk, hverdagshelter, og lagspillere i livet, avslutter Jacobsen.

- Dette ble et meget solid arrangement. En viktig møteplass, som kan gi de mange trenerne som deltok litt ny energi og forhåpentligvis noen nye tips i en travel hverdag. Jeg fikk treffe mange ivrige og kunnskapsrike trenere, og jeg likte miksen av foredrag. God plass å møtes, flinke og serviceinnstilte arrangører. Trenersamlingen bør gjentas, og bli en fast årlig møteplass i Sunnmørsfotballen, konkluderer Alf Inge Bertsen, som var trener for Erling Braut Haaland da superstjernen var ung. 

- Det er utrolig positivt at folk i forskjellige utviklingsmiljø på Sunnmøre kan komme sammen å snakke fotball på denne måten. SunnmørsAkademiet har tatt ansvar for å bygge bro mellom topp og bredde, noe som på sikt vil gagne alle klubber på Sunnmøre, mener Karl Oskar Fjørtoft som har fortid som spiller i blant annet Aalesund, Molde, Rosenborg og Hammarby.

Se galleriet fra dagen under her:

 

Annonse fra Obos-ligaen: