- En drøm som går i oppfyllelse

Besim Serbecvic (24) skal for aller første gang være en del av A-landslaget til Bosnia-Hercegovina.

Annonse:

AaFK-stopperen har blitt innkalt til troppen som skal møte Montenegro og Romania i Nation League. 

- Det er helt ubeskrivelig for meg å endelig få muligheten på landslaget. Jeg har helt siden jeg begynte å spille fotball drømt om å ta på meg landslagsdrakten på seniornivå, så jeg er utrolig glad akkurat nå, sier Serbecic.

Det var ikke vanskelig å se, for stoltheten lyste ut av øyene til Besim i det han kom inn i lagslokalet på Color Line og fortalte nyheten. 

- Det er virkelig noe helt spesielt å blitt tatt ut på landslaget. 

Og alle gode ting er tre. 

- Jeg har to ganger tidligere blitt kalt opp. Men den ene gangen var jeg skadet og den andre gangen skulle jeg signere for Rosenborg, og de ville ikke at jeg skulle dra i tilfelle jeg ble skadet. 

- Jeg har spilt på alle alderbestemte landslag fra U15 til U21, så det er utrolig at jeg endelig får sjansen på A-landslaget, sier 24-åringen. 

Serbecic takker AaFK for at denne sjansen nå kommer. 

- Dette viser hvor smart det var å komme til AaFK. Her har jeg blitt veldig godt tatt vare på og fått masse tillit. Så jeg er veldig takknemlig for det. 

Bosnia-Hercegovina har gjort det veldig bra i sin gruppe B3 i Nation League og leder etter fire av seks kamper. De har åtte poeng, ett mer enn Montenegro som er motstander på hjemmebane i Zenica fredag. Seier i gruppespillet vil også sørge for at Bosnia-Hercegovina rykker opp og skal spille med de fremste nasjonene neste gang Nation League arrangeres. 

- Vinner vi den kampen er vi gruppevinner og det ville vært fantastisk.

I troppen finnes det flere europeiske toppspillere. Blant annet Edin Džeko, som har 112 kamper og 59 landslagsmål på samvittigheten. Han har spilt og bøttet innpå mål for klubber som Wolfsburg, Manchester City, Roma og er nå i Inter Milan. 

- Vi har mange gode spillere, og jeg gleder meg virkelig til å møte Edin og de andre toppspillerne. For det er en ære for meg å få spille sammen med dem.  

PS! Norge er også på samme nivå i Nation League som Bosnia-Hercegovina og spiller mot Slovnia 24. september og Serbia 27. september. Sten Grytebust er en del av laget, som leder sin gruppe med 10 poeng, tre poeng foran Serbia. 

Annonse fra Eliteserien: