Eliteserien 2022!

AaFK er oppe.

Vi er klare for Eliteserien etter en dramatisk kamp mot Ull/Kisa.

Aalesund hadde initiativet og ballen aller mest før pause mot Ull/Kisa, men gjestene fra Jessheim lå kompakt.

Hjemmelaget kom seg likevel til noen sjanser, og den ene var veldig stor. 14 minutter var spilt da Niklas Castro slo ballen hardt og lavt inn foran kassa, og Sigurd Haugen skled fram. Sigurd sendte ballen like utenfor!

Ull/Kisa hadde også et par sjanser, men AaFK hadde stort sett kontroll.

Så, etter halvtimen fikk gjestene frispark fra 20 meter. Henrik Kristiansen takket for tilliten da han banket kula opp i vinkelen til 0-1.

Ålesund 20211120. Ull/Kisas Henrik Kristiansen setter inn 0-1 i OBOS-ligakampen i fotball mellom Aalesund og Ull/Kisa på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Aalesund fortsatte å trille ball, og bortelaget lå kompakt. Fem minutter før pause måtte de kapitulere, da AaFK angrep og ballen havnet hos Sigurd Haugen, som kastet seg fram og banket ballen knallhardt i nettet til 1-1.

1-1 var også resultatet til pause.

AaFK startet som et fyrverkeri etter pause, og Sigurd "Ronaldinho" Haugen var veldig nære med en ellevill brasse to minutter etter pause. Stefan Hagerup kastet seg som en tiger og reddet. Noen minutter senere dunket Bolkan til fra distanse og tvang Hagerup i full strekk.

Ålesund 20211120. Aalesunds Sigurd Haugen med akrobatisk avslutning i OBOS-ligakampen i fotball mellom Aalesund og Ull/Kisa på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

I åpningen av kampen var det et stormløp mot gjestenes mål, men Ull/Kisa forsvarte seg heroisk. 69 minutter ut i kampen, ut av intet, ble en lang ball slått i bakrom, og Sondre Sørløkk startet. Han kjempet seg til god posisjon og sendte bortelaget i ledelsen.

AaFK stanget og stanget, og med 12 minutter igjen kom 2-2. Nok en gang Sigurd Haugen, denne gang etter et innlegg fra dypet.

Like etterpå fikk AaFK frispark i deilig posisjon, og Simen Bolkan Nordli limte kula i nettet! Wow!

På overtid gjorde David Kristjan Olafsson 4-2.

Andreas Lie kom også inn på overtid - til sin siste kamp for klubben.

Aalesund - Ull/Kisa 4-2 (1-1)