Eid blir toppspillerutvikler

Sindre Eid vil gå fra Akademileder til toppspillerutvikler.

Annonse:

Foto: NTB

49-åringen fra Langevåg erstattet Øyvind Riise Dalseth som utviklingsleder i 2019, som senere endret seg til leder for AaFK Akademiet etter akademiklassifiseringen.

Etter endt spillerkarriere i Langevåg og Hødd var han vært hovedtrener, spillerutvikler og markedsansvarlig i klubben fra Ulsteinvik. Nå har han flere år bak seg i Akademiet som har har en meget god utvikling de siste årene. 

Det siste halvåret steppet han inn som assistenttrener, og det har lenge vært et sterkt ønske fra sport om å knytte han enda tettere til feltet og våre beste unge talenter. 

- Toppspillerutvikler er en veldig sentral rolle hos oss. Amund Skiri ble ansatt i denne rollen i 2018. Når Amund ble hovedtrener for G19 i 2019 ivaretok han deler av denne rollen. Det er nå veldig viktig for oss å sette denne rollen på plass igjen, da dette er en fremtidsrettet endring for klubben, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland, før han legger til:

- Toppspillerutvikleren vil ha hovedansvaret for å optimalisere utviklingen til de yngste spillerne i A-stallen og de fremste spillerne i Akademiet. 

Melland mener Sindre Eid vil være en perfekt "match" i denne rollen, gjennom sin erfaring, robusthet, dedikasjon og egenskaper til å jobbe med mennesker. Dette betyr også at en ny Akademi-leder skal på plass.

- Vi vil gå raskt i gang med en prosess for å finne vår nye Akademileder. Sindre har utført en meget god jobb i denne rollen, og det vil bli viktig å videreutvikle den gode jobben som er gjort i Akademiet de siste årene. Heldigvis har vi bra kontinuitet og mange kompetente fagfolk som vil drive dette videre. Med ny Akademileder inn vil vi tilføre nok en fagperson i klubben, og det ser vi frem til.

Hovedpersonen selv gleder seg til å være på feltet fast fremover.

- Først og fremst så har det vært fire utrolig fine og spennende år som leder i Akademiet, der vi har fått gjort mye bra arbeid. Vi har blitt et 3-stjerners akademi og utviklet oss sammen alle som er der. Det er fantastiske trenere, og nå har vi begynt å se resultater av det. Den retningen som klubben har satt nå, men å ha et robust akademi og dyktige fagfolk har vært viktig. Nå ser vi at vi har flere unggutter som slår gjennom i A-laget og flere og flere blir tatt ut til landslag. Det har vært en utrolig kul reise men fine kollegaer, forteller Eid.

Eid vil jobbe primært med de fremste spillerne i klubben i alderen 13 til 21 år.

- Nå blir det litt smalere. Det å være tett på spillergruppen og bruke den kompetansen jeg har på feltet er utrolig spennende. Det har vært fint å være mye rundt A-laget denne høsten, sammen med Johnsen og teamet der. Så nå ser jeg virkelig fram til tiden fremover, avslutter Eid.

Annonse fra Obos-ligaen: