Duket for kveldskamp

Før kampen: Vålerenga - Aalesund.

Annonse:

Vålerenga - Aalesund

Intility Arena

Eliteserien, runde 6

Lørdag kl. 20.30

Kampen vises på TVNorge og Dplay 

AaFK har fått en mager start på årets Eliteserie-sesong, og ligger nest sist med to poeng etter fem kamper. Lørdag reiser Lars Bohinen og hans menn til Oslo for å jakte poeng. 

Midt på tabellen

Vålerenga har fått en ok start på sesongen under sin nye sjef Dag-Eilev Fagermo. Den tidligere Odd-treneren har ledet blåtrøyene til åtte poeng på de fem første kampene. Det holder til en foreløpig åttendeplass. I den forrige runden kjempet Oslo-laget til seg ett poeng mot Rosenborg på Lerkendal, og stilte slik:

Klaesson - Borgchrevink (Nouri 81.), Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven (Myhre 65.), Oldrup Jensen, Shala - Dønnum (Stokke 84.), Vilhjalmsson, Finne (Sahraoui 65.)

Vålerengas kamper:

Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-1

Vålerenga - Stabæk 2-2

Odd - Vålerenga 4-1

Vålerenga - Viking 2-1

Rosenborg - Vålerenga 1-1

Mange baklengs

AaFK leverte en meget god fjorårssesong, og satte poengrekord i OBOS-ligaen. Møtet med Eliteserien har på langt nær gitt den samme uttellingen. Spillemessig har det tidvis vært meget bra, og offensivt har laget både skapt sjanser og scoret mål. Tangotrøyene har funnet veien til nettmaskene i samtlige kamper denne sesongen. 

Bakover står det verre til. 17 ganger har ballen passert målstreken bak Andreas Lie, og Lars Bohinen har vært kritisk til hvordan målene har kommet. I intervjuer etter kampene denne sesongen har han gjentatte ganger poengtert at sunnmøringene slipper inn for enkle mål. Mot Mjøndalen var det markeringssvikt som gjorde jobben enkel for bortelaget. 

Etter kampen mot MIF onsdag var det en oppgitt Lars Bohinen som møtte pressen. Til aafk.no uttalte han at laget skuffet ham og var veike i gen boks før pause. Mot Vålerenga blir det viktig at enkle feil lukes bort, slik tilfellet i stor grad var under bortekampen mot Strømsgodset. 

Aalesunds kamper:

Aalesund - Molde 1-4

Kristiansund - Aalesund 7-2

Aalesund - Brann 2-2

Strømsgodset - Aalesund 1-1

Aalesund - Mjøndalen 1-3

Runden 

 

Annonse fra Obos-ligaen: