Dramatikk og målfest på Color Line Stadion

Det endte med poengdeling i vestlandsderbyet søndag kveld.

I en kamp mellom to lag som ikke scoret i juli måned måtte det bli jevnt. At det skulle bety seksmålsthriller var det nok få som hadde gjettet på forhånd.

Sommerferien er over og den høstlige halvdelen av Elitseriesesongen har blitt sparket i gang. I kveld var det Brann som gjestet storstua på sunnmøre for å prøve å kjempe til seg sårt trengte poeng i medaljestriden, mot et hjemmelag som vil snu en negativ trend.

For Aalesunds del var det også knyttet spenning til nyervervelsen Athanasios Papazoglou og hva han kunne utrette i tospann med Valmir Berisha på topp.

Kampen startet friskt og begge lag viste at de ikke var kommet for å forsvare seg til poeng. Likevel var det Brann som virket farligst.

Åtte minutter var gått da Kristoffer Barmen fikk sin første sjanse for kvelden. Wormgoor headet et innlegg mot lengste stolpe hvor vingspilleren kom løpende, men avslutningen gikk over fra fem meter.

To minutter senere skulle det gå bedre for gjestene. Vidar Ari Jonsson slo et perfekt innlegg fra høyre, som Jakob Orlov headet kontant i mål fra kort hold.

Og verre skulle det bli. Etter 12 minutter gir Andreas Lie retur på et ikke fryktelig kraftig langskudd fra Fredrik Haugen. Førstemann på den returen er ingen ringere enn Kristoffer Barmen, som setter ballen sikkert forbi Aalesunds sisteskanse til 0-2.

Etter det andre baklengsmålet virket AaFK rystet. Spillet satt ikke og Brann virket komfortable. Men etter den første halvtimen var spilt begynte ting å skje.

Først satte Fredrik Carlsen en corner i stolpen, uten at Horwath så ut til å ha kontroll. Deretter gikk Thrandarson i bakken på fem meter, noe som fikk dommer Trygve Kjensli til å peke på krittmerket. Brannspillerne proteserte kraftig, men det hadde som vanlig ingen effekt på avgjørelsen. Straffen satte AaFKs nye nr 10, Athanasios Papazoglou, rolig midt i mål. Plutselig var Aalesund inne i kampen igjen.

Nykommer Papazoglou går opp i en heading på overtid. Foto: Srdan Mudrinic

Kristoffer Barmen skulle få muligheten til å sette inn gjestenes tredje etter 41 minutter, etter god tilrettelegging fra Rolantsson, men skuddet til gjestenes nr 29 ble blokkert og lagene gikk til pause på stillingen 1-2.

Andre omgang begynte uten noen store sjanser til noen av lagene.

Temperaturen på banen var høy og spillet var preget av stillingskrig og harde dueller.

Etter 54 minutter førte dette til frispark i god posisjon for Aalesund. Mikkel Kirkeskov curlet ballen rundt muren og mot stolperota, men dessverre for dansken og hjemmelaget var Horwath raskt nede og reddet.

Aalesund presset på for en utligning, og så ut til å komme nærmere og nærmere etter at Gyasi kom på banen da timen var spilt.

Likevel var det Brann som skulle øke ledelsen etter 68 minutter. Skaanes la inn fra dødlinja, traff ingen ringere enn Kristoffer Barmen, som sikkert satte inn sitt andre for kvelden til 1-3. Game over tenkte de fleste.

Valmir Berisha fikk tillit fra start. Foto: Srdan Mudrinic

Men den gang ei. Ti minutter før slutt drar Wormgoor innbytter Mos i bakken innenfor 16-meteren, og for andre gang peker dommeren på straffemerket. Denne gangen er det Mos som får muligheten, og måltyven reduserer til 2-3.

Hjemmelaget ville ikke gå hjem tomhendt på hjemmebane enda en gang og kjempet for utligningen. Og den kom på spektakulært vis.

To minutter var spilt av overtiden da Mos, med ryggen mot mål, sendte en knallhard volley mot Horwath i Brann-målet. Keeperen hadde ikke sjans til å holde ballen fast og på den påfølgende returen kriget Mos ballen over linja til ellevill jubel fra både lagkamerater og tilskuere, og en real kalddusj for bortelaget.

Til slutt ebbet kampen ut på 3-3, og selv om det ble med ett poeng føltes det på mange måter som en seier med tanke på hvordan laget kriget seg tilbake i kampen. I tillegg fikk både debutant Papazoglou og Mos føle på nettsus, og det lover godt for kampene som kommer.