Donerte 79.000,- til Vardesenteret

Spillergruppa i AaFK har valgt Vardesenteret som en av to aktører som får tildelt midler gjennom prosjektet Scoringsbonus 2021.

Annonse:

Scoringsbonus 2021 er et samarbeidsprosjekt mellom AaFK og Sparebanken Møre. Spillerne velger hvilke formål de ønsker at banken skal donere et beløp til, og i år ble Vardesenteret valgt. Banken donerer 79.000 kroner til senteret som skal stå klart neste år og være en gratis møteplass for de med kreft. Prosjektet er et samarbeid mellom kreftforeningen og Ålesund sjukehus. 

- Dette kommer godt med og det er veldig rørende. Ikke minst fordi disse unge spillerne tenker på de som er rammet av kreft og ønsker å bidra, sa klinikksjef for kreftbehandling og rehabilitering, Jorun Bøyum.

- Dette gjør vi med stolthet, for det går til en god sak. Hele spillergruppa står bak valget, sier AaFK-spiss Sigurd Haugen.

- Dette er vi med på fordi vi ønsker å bidra i slike prosjekt, og så er det hyggelig at spillerne er flinke til å velge god formål, seniorrådgiver næringsliv i Sparebanken Møre, Stig Runar Sætre.

Kreftforeningen setter stor pris på at spillerne engasjerer seg i kreftsaken. 

- Jeg er så glad for dette engasjementet og flotte bidraget fra Aalesunds fotballklubb. At AaFK blir med på dugnaden for å bygge Vardesenteret i Møre og Romsdal betyr mye. Dette blir et senter for alle i Møre og Romsdal som er berørte av kreft, sier markedsrådgiver i Kreftforeningen Midt-Norge, Petter Spolén.

- Kreft rammer ikke bare den som blir syk. Men det rammer en hel familie, et helt nettverk og et helt fotballag. Vi vet at mange kjenner noen som har eller har hatt kreft, de ønsker å støtte, hjelpe og vise at de bryr seg. Men de synes det er vanskelig å vite hvordan de skal gjøre det. Her går AaFK foran og viser at de bidrar med det det kan. Jeg heier på det lokale engasjementet, legger han til.

Den andre aktøren som blir tildelt midler blir offentliggjort ved et senere høve. 

Vardesenter Møre og Romsdal:

  • Et lavterskeltilbud for kreftpasienter, pårørende og etterlatte i hele fylket.

  • Et mestringssenter med mange ulike kurs, tilbud og aktiviteter innenfor fysisk aktivitet, kosthold og ernæring, psykososial støtte, og rehabilitering og mestring.

  • Alle tilbud er gratis.

  • Vardesenteret i Ålesund skal stå ferdig i 2023, og vil være det åttende senteret her til lands.

  • Et samarbeid mellom Kreftforeningen og Helse Møre og Romsdal HF.

Annonse fra Obos-ligaen: