Disse lagene utgjør OBOS-ligaen 2021

Bli litt bedre kjent med hvem vi møter neste sesong.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

2020-sesongen er historie, og nå er alt fokus på 2021. Det blir OBOS-ligaen for oss kommende sesong, der vi blant annet møter Kjetil Rekdal, Trond Fredriksen og to tidligere Tippeliga-motstandere.

I tillegg til AaFK blir følgende 15 lag å finne i neste års utgave av OBOS-ligaen:

 

Bryne

Erling Braut Haalands moderklubb er kjent for AaFK gjennom flere oppgjør både på øverste og nest øverste nivå. Rykket ned til 2. divisjon i 2016, men er nå tilbake etter fire år på tredje nivå.

Fredrikstad

Klubben fra plankebyen har lange tradisjoner og flere meritter i norsk fotball. Det er stor entusiasme rundt laget som rykket ned til 2. divisjon i 2017. Ønsker seg tilbake på øverste nivå, hvor de sist var å finne i 2012.

Grorud

Nyopprykket til 2020-sesongen. Seks poeng ned til nedrykksplass til slutt. Oslo-laget er et nytt bekjentskap for Aalesund.

HamKam

Lå an til å bli sittende fast i sumpa, men så kom Kjetil Rekdal inn som redningsmann. Unngikk til slutt nedrykk med god margin.

Jerv

Det har blitt noen sesonger i 1. divisjon for gultrøyene fra Grimstad. Ikke like gode som i foregående sesonger, da laget var oppe og blandet seg inn i toppen.

KFUM Oslo

En fargeklatt i OBOS-ligaen i 2019-sesongen, da vi rykket opp til Eliteserien. Midt på tabellen forrige sesong.

Ranheim

Trønderne endte som nummer 4 i sesongen vi nettopp har lagt bak oss. Røk ut mot Sogndal i kvalifiseringsspillet til Eliteserien.

Raufoss

Gamleklubben til Parfait Bizoza imponerte med sjetteplass i OBOS-ligaen 2020. Var å finne i divisjonen i 2019. Da tapte vi borte, men vant hjemme.

Sandnes Ulf

Har fått fint stadion, ivrer etter å komme seg opp til Eliteserien, men har de senere årene vært et stykke bak de beste i OBOS-ligaen.

Sogndal

En velkjent og tøff motstander som vi har møtt mange ganger. Misset i år opprykk til Eliteserien for tredje år på rad, da de tapte playoff-kampen mot Mjøndalen.

Start

Ett av to lag vi tok tre poeng mot i den nylig avsluttede Eliteserie-sesongen. Rykket ned til OBOS-ligaen på målforskjell.

Stjørdals-Blink

Laget til tidligere Herd- og Brattvåg-spiller Patrik Dønheim Hjelmseth rykket opp foran 2020-sesongen. Fikk fornyet kontrakt etter kvalik-seier mot Asker.

Strømmen

De grå-røde er vanligvis å se på nedre halvdel i OBOS-ligaen. Vi møtte dem både i 2018 og 2019.

Ull/Kisa

Trond Fredriksen er sjef for laget som har kort vei til Norges største flyplass. Det er aldri enkelt å møte Ull/Kisa.

Åsane

Overraskelseslag som knep kvalik-plass, men som fikk opprykkshåpet knust av Ranheim.

 

Annonse fra Obos-ligaen: