- Dette skulle vært direkte rødt

Det ble 0-2-tap forAaFK i Bodø, men tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen er krystallklar på at Ola Solbakken skulle hatt rødt og ikke gult tidlig i 2. omgang på stillingen 0-0.

Åtte minutter ut i omgangen taklet Torbjørn Kallevåg på ballen og det ble også dømt innkast på sitiuasjon. Ola Solbakken reagerte på taklingen og løp flere meter før han skubbet Kallevåg over ende. Dommer Marius Lien fra Fossum ga gult kort til begge. Kallevåg forsto ingenting hvorfor han fikk kort.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen skrev dette på twitter etter å ha sett hendelsen: "Dette skulle vært direkte rødt kort til Glimts Solbakken."

Det begrunner han med følgende: "Voldsom opptreden jfr. regel 12. Ballen ute av spill. Solbakken er situasjonen uvedkommende."

Og det var nettopp Solbakken som slo den målgivende pasningen til 1-0-scoringen da det gjensto 17 minutter av kampen. En spiller som da ut fra det Edvartsen skriver ikke skulle vært på banen.

AaFK skulle spilt 35 minutter med en mann mer. I stedet ble det enda en scoring like før full tid slik kampen endte 2-0.

God fotparade

Det første skuddet kom fra Glimts Alfons Sampsted etter syv minutter, som skjøt fra langt hold, men ballen sklei litt av foten og han fikk dermed dårlig treff, og ballen gikk noen meter utenfor.

Bare to minutter senere holdt Sten Grytebust å rote det skikkelig til for seg da han slo ballen rett i beina til Amahl Pellegrino, men han fikk ikke kontroll på ballen og den gikk rett tilbake til AaFKs keeper.

Omgangen var 16 minutter gammel da Grytebust hentet frem en glimrende fotparade. Glimt kontret og ballen havnet hos Ulrik Saltnes som fra 12 meter prøvde å sette ballen i motsatt hjørne, men Grytebust var våken og hindret scoring.

Burde ha scoret

Halvveis ut i omgangen kom Sigurd Haugen gjennom og fra skrå vinkel, og presset av motspillere, skjøt han like over tverrliggeren fra syv meter. Hadde han spilt på tvers, så ville Kristoffer Ødemarksbakken, trolig hatt en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Bare to minutter senere skulle det stått 1-0 til AaFK. En feil i forsvaret gjør at Ødemarksbakken er alene gjennom og fra 18 meter prøver han å lobbe over keeper, men får et dårlig treff og ballen går flere meter utenfor.

Etter 29 minutter fikk Glimt corner. Grytebust bommet på ballen da han skulle bokse den bort og Brede Moe gikk opp alene og headet to meter utenfor. Der var målet tomt og AaFK heldig.

Fire senere mistet Petar Golubovic ballen på dødlinja, og Pellegrino tar den med innover i banen, drar av Besim Serbecvic, før han satte ballen en meter utenfor motsatt stolpe fra hjørnet av femmeteren. Den sjansen var enorm.

Dyttet Kallevåg i bakken

Hugo Vetlesen prøvde seg på et skudd fra 17 meter, men fikk dårlig treff og ballen gikk rett på Grytebust.

Ett minutt senere var Torbjørn Kallevåg tok ballen i en takling og Ola Solbakken gikk rett bort og skubbet til Kallevåg så han falt i bakken. Dommer ga begge gult kort, og Solbakken er heldig som får bli på banen. Hvorfor Kallevåg fikk kort, forsto han selv lite av og taklingen hans var på ball.

Etter 57 minutter fikk Kallevåg muligheten og han skjøt midt på keeper.

Kampen hadde bikket timen da Victor Boniface snudde seg og skjøt fra 17 meter, men ballen gikk rett i klypene på Grytebust.

Ødemarksbakken fikk også muligheten fra 17 meter, men han fikk dårlig treff og ballen gikk flere meter utenfor.

Rett etter prøvde Sampsted seg fra 18 meter og Grytebust slo ballen ut i ufarlig område.

Glimt-scoringer

Fem minutter etter at Simen Bolkan Nordli kom inn på banen prøvde han seg på et skudd fra 18 meter, men ballen gikk rett på keeper.

Glimt gikk rett i angrep og ballen ble slått inn fra dødlinja. Ulrik Saltnes sto alene og headet fra fire meter, men en glimrende redning fra Grytebust hindret scoring for hjemmelaget.

Pellegrino fikk muligheten etter 73 minutter da han fikk en pasning fra Solbakken, som kanskje ikke burde vært på banen lenger, og han tok ned ballen og lobbet den over Grytebust. Han snudde og prøvde å slå ballen bort, men han klarte ikke hindre scoring.

Tre minutter før full tid fikk Haugen muligheten fra ti meter, men han fikk ikke skikkelig treff og dermed ble det ikke for vanskelig å redde for keeper.

Rett etter økte Glimt til 2-0 ved Brice Wembangomo.

Fem minutter på overtid skjøt Kallevåg i stolpen og ut.

AaFK: Grytebust - Juel Andersen, Fällman (Rafn i 45 min.), Serbecic - Määtää, Canadaija (Kallevåg i 45 min.), Barmen (Solnørdal i seks min.) Nenass, Golubovic - Ødemarksbakken (Bolkan Nordli 27 min.), Haugen