Dette har gledet ham mest

Erlend Segberg er spesielt fornøyd med én ting i AaFK.

Annonse:

Foto: Jon Forberg

Den tidligere Start-kapteinen har kommet godt i gang på Sunnmøre. Han har startet samtlige treningskamper i den tilbaketrukne sentrale midtbanerollen, og rundt armen har han hatt kapteinsbindet. Sistnevnte er ikke noe han har stort fokus på.

- Den gode treningshverdagen har gledet meg mest den tida jeg har vært her.

— Erlend Segberg
- Det er ikke noe jeg tenker så voldsomt over. Vi har ikke hatt noen prat om det heller, jeg har bare fått det. Du får høre med sjefen om det. Skal jeg ha det ansvaret, så er jeg klar til å ha det. Det er dessuten mange ledere i laget, og ikke så viktig hvem som bærer bindet, sier sørlendingen.

Han forteller at tangotrøyene har hatt en god oppkjøring. Den har inneholdt fire treningskamper, haugevis av internkamper og vanlige treninger. Gutta har, under Lars Arne Nilsen, Roger Naustan og resten av apparatet, lagt ned en solid jobb.

 - Jeg synes det har vært veldig god kvalitet på trening. Den gode treningshverdagen har gledet meg mest den tida jeg har vært her. Vi er hele tida i utvikling, og vi har kommet oss gjennom oppkjøringa uten alvorlige skader. Vi har fått jobbet godt med det vi skulle jobbe med, og nå skal vi være klare for seriestarten, sier Erlend.

Selv om mye har vært bra, mener han at han og lagkameratene fremdeles har litt å jobbe med. Ting tar tid, men AaFK-gutta kommer dit.

Foto: Srdan Mudrinic
Foto: Srdan Mudrinic

- Vi har litt å jobbe med, men det er naturlig. Vi leverte en dårlig kamp mot Åsane, men hatt en fin utvikling gjennom hele vinteren. Dette er et lag som forhåpentligvis skal utvikle seg til et godt Eliteserie-lag, så det betyr at vi må forbedre oss hele tida, sier han.

Midtbanemannen påpeker at Aalesund har mange nye spillere, ham selv inkludert, og at det tar tid å utvikle både relasjoner og en solid grunnmur. Etter fjoråret, med veldig mange baklengsmål, har det å få på plass det defensive vært veldig sentralt.

 -  Vi har vært ekstremt solide defensivt selv om vi slapp inn to mot Åsane. Vi måtte ha på plass en grunnmur defensivt etter det som skjedde i fjor. Den siste måneden har de offensive relasjonene kommet mer og mer på plass. Vi har god kvalitet der. Relasjonene mellom de nye begynner å sitte, og vi vokser oss inn i måten Lars Arne og Roger vil spille på, forklarer lysluggen.

 Spillergruppa tar steg hele tida, og Erlend takker den gode atmosfæren innad for at både spillerne og det kollektive stadig utvikler seg.

- I AaFK er vi en gjeng med spillere og trenere som er sammensveiset. Vi jobber hver dag med de samme målene; å bli bedre. Det skal vi klare! Vi er gode kompiser som har det veldig bra sammen, kan han fortelle.

Nå er det kun noen dager igjen til tangotrøyene får testet samholdet, for da skal de ut i strid sammen. Da skal det kriges om poengene. Bryne fra Jæren er motstander, og de kommer med mye energi til Color Line Stadion, tror Erlend. 

- Bryne er nyopprykket lag og kommer med mye energi. Det er et 4-3-3-lag som har mye kontringskvalitet. De er ekle å møte, og vi må være skjerpet, understreker han bestemt.

Han hadde håpet på hjelp fra publikum, men med de smitteverntiltakene som gjelder i Ålesund kommune, er det ikke tillatt å slippe inn folk på tribunene til premieren.

Vi skal klare å komme inn i seriekampmodus, men først og fremst er det veldig kjedelig uten publikum. Mye av sjarmen med fotball er livet som publikum skaper. Fotball er for publikum, så vi får bare håpe at det blir kontroll på smittesituasjonen raskt, slik at vi kan ha supporterne våre med på laget, avslutter han.

Målklubben_1920x1080 1MB.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: