- Dette blir veldig bra

Apparatet rundt A-laget er klart.

Annonse:

Mens Kristoffer Lie forlenger avtalen med AaFK, kommer 41 år gamle Marius Lenni Bøe inn som erstatter for Roger Naustan. 

Kristoffer var assistenttrener i 2022, og har skrevet under på en ny kontrakt med Aalesunds Fotballklubb. Den nye avtalen strekker seg ut kommende sesong.

- Jeg er glad for å bli med videre på dette prosjektet. Klubben har tatt fine steg på mange områder, og det blir gøy å være med på de neste stegene. Dessuten er det mye bra folk i og rundt klubben som jeg gleder meg til å se igjen på nyåret, sier han.

Kristoffer returnerte til AaFK i forkant av 2022-sesongen etter to år i henholdsvis Øygarden og Raufoss i OBOS-ligaen. Før den tid var han trener for AaFKs G16-lag.

Kristoffer Lie forlenger avtalen med AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Kristoffer Lie forlenger avtalen med AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Marius Lenni Bøe er på sin side et nytt bekjentskap for oss i AaFK, og har signert en avtale ut 2024. Han har flere års erfaring som assistenttrener i Sogndal. 41-åringen har også jobbet for NFF Sogn og Fjordane.

- Jeg er ekstremt stolt over å få sjansen i en så stor klubb som AaFK. Dette er en klubb med flott historie, gode fasiliteter og et stort engasjement blant supporterne. Ålesund er i tillegg en flott by som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, sier Marius.

Han benytter anledningen til å takke Lars Arne Nilsen og Bjørn Erik Melland for en ryddig og god dialog rundt ansettelsesprosessen. Han takker også sin samboer Linda for den forståelsen og aksepten man trenger for å leve i fotballen. 

- Jeg gleder meg stort til å bli kjent med spillergruppa, trenerteamet og resten av klubben, og ikke minst til å skape en relasjon til supporterne, sier han.

Marius Lenni Bøe (til høyre) har lang erfaring fra blant annet Sogndal. Her i diskusjon med Kjetil Wæhler. Foto: Christian Blom / NTB
Marius Lenni Bøe (til høyre) har lang erfaring fra blant annet Sogndal. Her i diskusjon med Kjetil Wæhler. Foto: Christian Blom / NTB

Lars Arne Nilsen er veldig glad for å ha på plass Kristoffer og Marius til 2023-sesongen skal forberedes. Han beskriver nykommeren Marius Lenni Bøe som en trivelig og omgjengelig fyr med godt humør og mye energi 

- Jeg er veldig fornøyd med å få Marius med i trenerteamet til AaFK. Marius har vært assistenttrener for Eirik Bakke i Sogndal i mange år. Han har lang erfaring både fra toppfotballen og aldersbestemte landslag. Jeg gleder meg veldig til han kommer. Dette blir veldig bra!

At også Kristoffer Lie er med neste år, er Lars Arne svært godt fornøyd med.

- Han er en hardtarbeidende lagspiller som etter hvert har fått god erfaring i toppfotballen. Han er veldig allsidig og kan brukes til mange forskjellige oppgaver i teamet. En blid og trivelig kar som alle i klubben setter stor pris på, lyder karakteristikken fra AaFKs hovedtrener.

I teamet til Lars Arne finner vi også kontinuitetsbærere i keepertrener Frank Mathiesen og fysioterapeut Mads Holst Christensen.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier at teamet rundt A-laget utfyller hverandre godt faglig, og vil trives godt sammen. 

- Samtidig er de veldig sultne på å ta AaFK enda et steg på veien mot toppen av norsk fotball. Dette er viktige forutsetninger for å lykkes. 

Annonse fra Obos-ligaen: