Det ville seg ikke i dag

I en kamp som måtte vinnes viste hjemmelaget gode takter, mens AaFK måtte reise tomhendt hjem

Etter to uavgjortkamper på rad skulle AaFK forsøke å ta med seg tre poeng hjem fra Nordens Paris i ettermiddag. På motsatt banehalvdel møtte de et heltent Tromsø-lag, med en nyervervet Mushaga Bakenga på topp. Mange tenkte nok at AaFK burde slå bunnlaget i Eliteserien, selv på bortebane, men Gutan ville ha et ord med i laget.

Annonse:
AaFK begynte slurvete og allerede etter fire minutter fikk Bakenga sin første mulighet for kvelden. Åsen spiller spissen gjennom, men avslutningen fra fra skrått hold blir stoppet av en god inngripen fra Andreas Lie.

Allerede to minutter senere kom det første målet for kvelden. Lasse Nilsen kom til innlegg fra venstrekanten og sendte det i retning Bakenga, men spissen klarte ikke å sette en fot på ballen. Men da Bakenga var for sent ute var Gjermund Åsen på plass og satte inn ledermålet på bakerste stolpe.

Athanassios Papazoglou med utligningen i første omgang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Athanassios Papazoglou med utligningen i første omgang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det var Tromsø som hadde det meste av spillet den første halvtimen, men AaFK fikk også sine muligheter. Etter et kvarter fikk Sondre Fet muligheten fra 16 meter, men skuddet gikk langt utenfor målet til TIL-keeper Kongshavn. Fem minutter senere gikk det derimot bedre for gjestene. Fredrik Carlsen sendte en corner mot Papazoglou, og grekeren fikk gå opp helt upresset og stange inn utligningen.

En liten halvtime inn i oppgjøret var det like før Tromsø fikk gå opp i ledelsen igjen. Bakenga bommet på ballen etter en Gamst-corner, og ballen endte opp hos Landu-Landu, som smalt ballen over mål. Flere scoringer skulle det ikke bli i første omgang.


Andre omgang begynte på verst mulig vis for gjestene fra sunnmøre. Lehne-Olsen får en perfekt ball i bakrom av Gamsten og setter ballen sikkert i mål. En real kalddusj for AaFK. Men Aalesund var ikke ute av kampen ennå. Etter 54 minutter snappet Mos opp en svak støttepasning fra Wangberg og sender Thrandarson gjennom på åpent mål. Plutselig var lagene like langt igjen på Alfheim.

Kirkeskov fikk det andre gule kortet av Kai Erik Steen Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Kirkeskov fikk det andre gule kortet av Kai Erik Steen Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

En drøy time var spilt da Mikkel Kirkeskov fikk sitt andre gule kort og måtte ta en tidlig dusj, og like etter ble Trond Fredriksen bortvist fra benken også. Med en mann mer begynte TIL et skikkelig kjør mot gjestenes mål.

Etter 75 minutter ville Papazoglou ødelegge kvelden for hjemmelaget. Den høyreiste spissen ble spilt gjennom alene med keeper Kongshavn, som varter opp med en kjemperedning og hindret ledelse for gjestene fra Aalesund.

Kun minutter senere var det i stedet Tromsø som skulle gå opp i ledelsen. Også denne gangen fra Thomas Lehne Olsen. Tromsøspilleren fyrte av fra nesten 30 meter, rett i nettmaskene bak en utspilt Andreas Lie.

Men kampens store mann skulle likevel vise seg å bli Tromsøs keeper Kongshavn. Tre minutter på overtid var Papazoglou igjen på ferde, men hjemmelagets sisteskanse klarte å stoppe avslutningen og holdt AaFK unna utligningen.

Det ble nesten enda en kamp med sen utligning mot alle odds for Aalesund, men denne gangen holdt det ikke helt. De fikk ikke flere sjanser på tampen og Tromsø fikk beholde alle tre poengene. Neste kamp, som er mot Stabæk, er ikke før 10. september. Og selv om enkelte spillere skal ut på landslagsoppdrag vil det gi laget verdifull tid til trening og forberedelser. Innspurten på årets sesong kommer til å bli svært spennende. Det er kun 10 poeng som skiller Kristiansund på kvalikplass fra Molde på femte, og i midten ligger AaFK.

Kampfakta

Eliteserien runde 20
Alfheim Stadion
Tilskuerantall: 3938
Kai Erik Steen (dommer)

1-0 (6') Gjermund Åsen
1-1 (20') Athanassios Papazoglou
2-1 (48') Thomas Lehne Olsen
2-2 (54') Aron Elis Thrandarson
3-2 (75') Thomas Lehne Olsen

Gult: Mikel Kirkeskov, Kaj Ramsteijn, Christian Landu Landu, Simen Wangberg, Bjørn Helge Riise, Lasse Nilsen, Daniel Gretarsson

Rødt: Mikkel Kirkeskov

Annonse fra Obos-ligaen: