- Det gror godt i AaFK og sunnmørsfotballen

Aalesunds utviklingsleder gleder seg over de mange talentene på Sunnmøre og i AaFK.

Annonse:

I løpet av de siste dagene har de lokale ungguttene Isak Dybvik Määttä (19) og Markus Seehusen Karlsbakk (20) signert nye kontakter med klubben. Spillerne har fått sine gjennombrudd denne sesongen, og har i flere kamper vist svært lovende tendenser. Begge har nå kontrakt i klubben ut 2023-sesongen.

- Som utviklingsleder er jeg veldig fornøyd med at både Isak og Markus har signert nye kontrakter her i AaFK. De er to gode bevis på at Sunnmørs-modellen fungerer godt. Veien fra breddeklubb via bylag, kretslag og inn til AaFK er en modell vi har veldig troa på, lyder det fra Sindre Eid.

- I tillegg har vi Vetle Fiskerstrand, Jørgen Hatlehol, Parfait Bizoza, Sigurd Tafjord og Håvard Mork Breivik i A-stallen vår som har kommet gjennom samme modellen. Så har vi historien rundt Sondre Brunstad Fet som har gått heile veien fra Sykkylven til San Siro. Dette viser at alt er mulig i fotball om du ønsker det sterkt nok. Det er også interessant å se veien Sigurd og Parfait har gått. Det å reise ut og skifte miljø og få nye utfordringer både på og utenfor bana kan også være en vei inn i A-stallen til AaFK. Det må være en stor inspirasjon for unge spillere på Sunnmøre, tenker jeg, sier Sindre engasjert.

Aalesunds utviklingsleder Sindre Eid.
Aalesunds utviklingsleder Sindre Eid.

Utviklingslederen forteller at han er veldig fornøyd med jobben som blir gjort i utviklingsavdelinga. Dyktige og engasjerte trenere jobber knallhardt hver eneste dag for å utvikle spillere videre.

- Så er vi veldig klare på at vi kan bli enda bedre. Vi ønsker å styrke samarbeidet med klubbene på Sunnmøre, vi ønsker å bidra til klubb-, trener- og spillerutvikling i enda større grad i årene som kommer. Det er ute i breddeklubbene grunnlaget blir lagt for spillere som Isak og Markus, sier han.

Sindre påpeker at det skjer en tydelig utvikling i Norge, men kanskje spesielt internasjonalt, at utenlandske klubber er tidligere og tidligere ute for å sikre seg de største talentene.

- Vi i AaFK har konkret interesse på våre yngste spillere i utviklingsavdelingen fra store europeiske klubber. Det betyr at vi som klubb må være i forkant, og det å skrive proffkontrakter til stadig yngre spillere vil nok bli aktuelt også her i AaFK. Det er viktig når spillere går fra AaFK at vi sikrer oss at vi sitter igjen med en god gevinst for disse. Også fordi det skal komme spilleren sin barndomsklubb til gode. Sammen skal vi sørge for at vi har gode rammebetingelser for å utvikle neste generasjon talent fra Sunnmøre, slår Sindre fast.

 

Annonse fra Obos-ligaen: