Derfor valgte "Snapperen" AaFK

Bjørn Martin Kristensen (20) har i dag signert for AaFK på en avtale med varighet ut 2025.

Annonse:

Foto: AaFK

Han gleder seg over muligheten og ser frem til å kunne levere for AaFK. 

- Det var mye interesse fra klubben og det har smigret meg, men først og fremst har jeg tatt dette valget fordi det gir meg en fantastisk mulighet for spilletid og å kunne få utvikle meg videre som spiller, sier Kristensen, som dermed rykker opp til Eliteserien etter kun to år i OBOS-ligaen. 

- Det har gått fort, og det er jo drømmen, men nå skal jeg fortsette å jobbe hardt.

Stort potensial

Kristensen kom fra Nordstrand til Grorud før fjorårets sesong, tok nivået i OBOS på strak arm og har levert ti scoringer på 34 kamper til tross for at Grorud har slitt i bunnen av tabellen. 

- Han har spennende offensive egenskaper i form av instinkt, fart, balanse samt én-til-én-ferdigheter. Han har også hatt ei reise som tilsier at det er mye potensial å hente ut. For AaFK som klubb er det viktig at vi evner å også rekruttere denne kategori spillere. Vi er derfor stolte av at Bjørn Martin velger AaFK som det neste steget i sin karriere, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.

Han vil berømme Grorud IL for en ryddig og svært profesjonell prosess.

- Vi har behandlet hverandre med respekt og kommet frem til en avtale som er fair for begge parter, sier Melland.

AaFKs trener Lars Arne Nilsen er svært glad for å ha på plass Kristensen, som i dag har vært gjennom medisinsk sjekk og med det allerede er på plass i garderoben på Color Line Stadion. 

Vi har stor tro på at publikum har noe å glede seg til. Dette blir bra.

— Lars Arne Nilsen
- Han er en ung og svært pennende spiller med stort potensial, sier Nilsen. 

- Vi er veldig glade for å få akkurat Bjørn Martin til AaFK. Dette er en spiller vi har fulgt over tid, og vi har veldig gode referanser på han både som spiller og type. Han er hardtarbeidende og har et spennende offensivt repertoar. , sier legger han til. 

Årets mål

Mange husker kanskje Kristensen fra den elleville scoringen nettopp mot AaFK på Color Line Stadion da vi møtte Grorud i 2021. Ei scoring og et soloraid av en annen verden som også gav han tittelen "Årets mål" i OBOS-ligaen. 

Kampen endte allikevel trygt 6-2 i de oransjes favør, og det var i intervjuet i etterkant at han nonsjalant fortalte at han heretter går under navnet "Snapperen". Noe som bringer frem latteren i dag. 

- Jeg var veldig ung, og det bare ble sånn, men jeg har blitt en mer voksen og klok "snapper nå", ler han og tar spøken videre. 

- Så da bruker vi "Snapperen" fortsatt?

- Ja, hvorfor ikke. Men nå i oransje drakt!

Annonse fra Eliteserien: