- Denne rollen kler meg veldig godt

En kneskade førte til en trøblete start på fjorårssesongen. Nå er Jeppe Arctander Moe klar for å vise sine kvaliteter i en ny rolle.

Annonse:

Foto: AaFK

- Det var ikke noen god start for meg i fjor, med kneskaden. Vi byttet også formasjon, og vingback er egentlig ikke noe for meg. Det har jeg vell vist nå også. Så det var tøft i fjor, men det er historie nå. Nå handler det om denne sesongen, som jeg tror blir mye bedre, forteller Arctander Moe.

2022 gikk nok ikke helst som gutten fra Bærum hadde håpet på, men denne oppkjøringen har han vært sterkt involvert i samtlige kamper, og vist seg fra en ny side.

- Det har vært en fin forsesong for min del. Jeg var litt spent når jeg kom tilbake etter jul på hvordan dette ville gå for min del, men jeg ble vist tillitt fra starten av. Og den muligheten føler jeg at jeg har tatt, og brukt den godt. Jeg har hatt noen gode kamper, og holdt meg skadefri. Jeg merker selv at denne rollen kler meg veldig godt, og jo mer jeg spiller i den desto mer forstår jeg den. Da blir alt lettere, spesielt defensivt. Offensivt føler jeg at jeg har mye å bidra med, og der har jeg også fått vist litt hva jeg kan.

Det skal godt gjøres å gå gjennom opptakene fra oppkjøringen uten å legge merke til de strøkne langpasningene fra Jeppe Arctander Moe. En kvalitet han ikke fikk vist like godt i fjor.

- Du får jo ikke slått like mange langpasninger fra vingback. Du kan få noen innlegg, men du får ikke muligheten til å slå så mange lange baller i bakrom eller ut på ving, som jeg kanskje er best på.

Laget har blitt drillet i 3-4-3 denne oppkjøringen, der Kolskogen, Fällman og Arctander Moe ofte har fått ansvaret bak, samtidig som Erlend Segberg, Amidou Diop og etterhvert Nikolai Hopland har rullert på de sentrale plassene.

- Formasjonen passer meg mye bedre nå. Hadde du spurt meg i fjor så hadde jeg nok vært ganske streng. Jeg synes vi har utviklet oss som lag, og vi spiller mer ball. Det er mer fokus på det også, som jeg setter pris på. Vi har fått et par gode opplevelser nå, så det blir spennende å se de siste kampene.

Siden forrige sesong har vi fått nye tilskudd også i trenerteamet. Marius Bøe har kommet blant annet kommet inn som assistenttrener.

- Marius har vært veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med han, og det tror jeg hele gruppen er også. Han er veldig aktiv både på feltet og utenfor. Han er veldig tydelig, og det er viktig. Så jeg synes vi har et trenerteam som utfyller hverandre veldig bra.

Moe er nå spent på en sesong som forhåpentligvis blir veldig spennende både for han selv og hele Aalesunds Fotballklubb.

- For min egen del så håper jeg å få spille mest mulig, og da er det viktig å prestere nå i treningskampene. For laget så er det nok viktig med en god start. Ting begynner å sette seg nå. Vi ble pissa på av Brann, men mye har skjedd siden den kampen. Hadde de kommet hit i morgen så hadde det nok sett annerledes ut. Men samtidig, de slo Vålerenga, så de har vist at de kan være gode. Men jeg tror det blir mer spill og en bedre helhet fra oss i år. Inngangen til treningene og kampene har vært annerledes. Vi må tørre å skape mye sjanser.

Annonse fra Eliteserien: