- Den beste oppkjøringen jeg har vært med på

Kristoffer Ødemarksbakken føler laget har tatt store steg siden januar.

Annonse:

Foto: AaFK

Sesongkort 2023

Kristoffer Ødemarksbakken signerte med Aalesunds FK den 28. januar 2021. Debuten kom i serieåpningen hjemme mot Bryne noen måneder senere, hvor han også scoret det første målet i kampen. 27-åringen har med tiden blitt blant de mer etablerte spillerne i troppen, og høster lovord om oppkjøringen så langt.

-Det har nok vært den beste oppkjøringen jeg har vært med på i karrieren. Det vil jeg påstå. For min egen del har jeg slitt litt med noen småskader, men jeg har trent veldig bra, så jeg er ikke noe bekymret for formen.

-Jeg synes laget virkelig har tatt steg. Vi har en enda mer tydelig plan på hva vi skal gjøre nå. Det er en ung og sulten gjeng her som lærer hver dag. Potensialet i troppen er veldig høyt. Jeg tror virkelig dette kan bli skikkelig bra.

I 2022 og i starten av 2023 er det flere av ungguttene som hatt en svært positiv utvikling. Nikolai Hopland fikk gjennombruddet sitt i fjor. Simen Vatne Haram spilte i fjerdedivisjon på denne tiden i fjor, men har nå proffkontrakt med Aalesunds FK og overtatt midtstopperplassen ved siden av Hopland på G19-landslaget. Henrik Melland bar i helgen kapteinsbindet for G18-landslaget mot Sverige, og Markus Karlsbakk har vist at han har vokst mye på de to årene i Raufoss. Bjørn Martin Kristensen er fortsatt bare 20 år. Listen fortsetter.

-Bare siden januar så har veldig mange av ungguttene tatt store steg. Det er ikke lenge siden jeg var der jeg heller. Det går veldig fort i fotballen. De må lære kjapt og de lærer kjapt. Jeg har virkelig troen på at noen av ungguttene her kan slå veldig hardt fra seg i år.

Det venter noen tøffe kamper i starten av årets Eliteserie. Ødemarksbakken må innrømme at det er noen kamper han gleder seg litt ekstra til.

-Vi skal klare å få med oss noen gode resultater i starten. Jeg er jo gammel Lillestrøm spiller, så jeg hater jo Vålerenga. Det er Molde og Vålerenga som står høyest på listen min over lag jeg virkelig ønsker å slå. En skikkelig seier mot de hadde vært fint.

Det er to uker igjen til Eliteserien starter, og mye har skjedd siden de første treningskampene. Et nytt tilskudd har også kommet inn i trenerteamet. Assistenttrener Marius Bøe har virkelig gjort seg bemerket siden han kom.

-Han er veldig tydelig og vi har brukt veldig mye tid på video med han. Hele lagdelen og de offensive spillerne. Vi har alltid sett igjen det vi har trent på, så han har innført mye tydelighet i både angrep og forsvar. Han er en autoritær type, men han har kommet inn på en veldig god måte. Han har absolutt vært et veldig godt tilskudd.

Ødemarksbakken forteller at laget kommer nok til å fremstå på en litt annen måte denne sesongen.

-Jeg tror fansen kan forvente et solid lag defensivt som vi også var i fjor, men samtidig mer sprudlende offensivt. Vi skal tørre å stå høyere i banen og angripe med enda flere folk. Da blir det med en gang litt mer attraktiv fotball.

Vingen vår har sett mange spillere kommet inn og ut tidligere sesonger, både i Aalesund og sin gamle klubb LSK. Han forteller at han liker det han ser fra de nye gutta.

De er solide altså. Veldig solide. Unge og lovende mange av dem, og Amidou Diop har jeg spilt mot flere ganger. Han er alltid vond å møte, så jeg var glad for å høre at jeg slipper det noe mer. Munksgaard har vist at han holder et veldig høyt nivå. Vi er begge glad i å kombinere, og han er absolutt en jeg liker å spille ved, som bidrar mye offensivt også.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: