Den aller første kampen

Drømmereprise fra et flunkende nytt Color Line Stadion søndag klokka 18.00.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Aalesund - Odd
Tippeligaen, 16. april 2005
Color Line Stadion

Mens vi venter på Eliteserien 2020 sender vi hver søndag en drømmereprise på vår Facebook-side. Mange av dere har ønsket å se Aalesund - Odd fra 2005, selveste åpningskampen på praktanlegget på Volsdalsneset. Dette blir søndagens drømmereprise, kommentert av den munnrappe TV2-duoen Ivar Hoff og Harald Bredeli.

Farvel til Kråmyra

Aalesund hadde i en årrekke spilt sine kamper på Kråmyra stadion, den spektakulære arenaen bare et steinkast unna turstiene på byfjellet Aksla. "Hovedtribunen" var en knaus kledd i en herlig blanding av blåbærlyng, ormegress, jord og strå. I den siste tida, med oppsving i interessen rundt klubben, var det plassert en provisorisk tribune bak det ene målet. Fra de rødkledde, små kioskene i slitent tre luktet det vafler, pølser og kaffe. Gressmatta var ofte fuktig for å si det forsiktig, og på generelt grunnlag var behovet for en ny og mer moderne stadion i aller høyeste grad til stede.

Til seriestarten i 2005 sto Color Line Stadion klar. Foran over 10.000 elleville sunnmøringer ble stadion åpnet en finværsdag i april for det som er 15 år siden. Odd fra Skien, ledet av Arne Sandstø og Gaute Larsen, var motstander.

Mange store navn

Blant aktørene i denne minneverdige fotballforestillingen finner vi en rekke kjente og kjære AaFK-ere. Ivar Morten Normark, en av de desidert mest populære trenerne i klubbens historie, trente laget. Den karismatiske sitatmaskinen hadde en spillergruppe bestående av flere veldig populære karer. Aalesund - Odd fra 2005 blir et gjensyn med blant andre nåværende sportslig leder Bjørn Erik Melland, den amerikanske bamsen Adin Brown, hurtigtoget Lasse Olsen og målsniken Eirik Hoseth.

Også Odd-laget hadde noen gode fotballspillere som har satt spor i norsk toppfotball. Erik Holtan, Somen Tchoyi og Espen Hoff var på banen da Aalesunds nye stadion ble innviet.

God kamp!

Annonse fra Obos-ligaen: