De kaller han bare de Gea

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Sebastian Hansen kommer fra samme øy som Sten Grytebust. Keeperen gleder seg enormt til å komme i gang med nasjonal serie.

Sebastian Hansen kommer fra Ellingsøy IL, før han i ung alder meldte overgang til Rollon. Den unge keeperen har underveis på reisen til AaFK, også fått trene med Sporting Lisboa. Nå stortrives 2006-kretslagskeeperen i AaFK.

-Det er veldig god stemning i gruppa her, og vi er en gjeng som heier på hverandre i både trening og kamp. Jeg kjente mange av spillerne fra før, så overgangen fra Rollon og hit var enkel. Jeg trente med Sporting for noen år tilbake, men forsto lite av språket der nede den gangen. Det var spennende å teste ut en ny kultur, og jeg gjør det gjerne igjen om sjansen byr seg, sier Sebastian Hansen.

Forbildet er spansk

Spanias nummer 1 og Manchester United-helten David de Gea har vært hans forbilde i mange år, og stort sett har spanjolens navn stått på alt av keeperdrakter Sebastian har bært på trening opp gjennom åra. Hansen fikk da også fått navnet til forbildet som kallenavn i Rollon-tida.

Lysten til å bli like god er stor.

-Målet er å bli så god jeg bare kan, og en dag leve av fotballen. Her i AaFK får jeg god oppfølging med egen keepertrener, og det er et stort pluss på toppen av egentreningsøktene jeg har. Tempoet her er høyere, og jeg føler det har vært et godt steg for min utvikling så langt, fortsetter Hansen.

Sisteskansen bokstavelig talt klør i nevene etter å få sparket i gang både nasjonal serie og landslagsskolen igjen etter korona-avbruddet.

-Det har vært en rar tid uten landslagsskole, og uten nasjonal serie å se fram til. Nå ser det heldigvis ut som det er noe positivt på gang, og det gleder jeg meg stort til. Vi har møtt mange lokale juniorlag i treningskamper, men det blir veldig lærerikt å møte lag på vår egen alder. Da finner vi ut hvor vi står, smiler Sebastian Hansen til slutt.

Annonse fra Obos-ligaen: