Daniel til engelsk klubb

Midtstopperen skal spille i League One.

Annonse:

Foto: NTB

Aalesunds Fotballklubb og Blackpool er enige om en overgang for Daniel Leo Gretarsson. Islendingens kontrakt med AaFK hadde en varighet ut årets sesong. Daniel forlater klubben med kort tid igjen av kontrakta, og AaFK får penger for ham.

Den islandske midtstopperen kom til AaFK fra Grindavik i forkant av 2015-sesongen og fikk sin debut mot Rosenborg på Lerkendal som venstreback foran nesten 20.000 tilskuere som 19-åring. Han ble senere omskolert og har vokst seg inn i rollen som stopper.

I samtaler med AaFK har Daniel gjort det klart at han ikke ønsker å forlenge kontrakten med klubben, og at han ønsker å prøve seg i en ny klubb i et annet land.

- Daniel har på mange måter vært et prakteksempel. Han kom hit som en ung gutt og har med tida utviklet seg til å bli et mannfolk. Vi ønsket å forlenge med Daniel, og startet den prosessen for halvannet år siden uten å komme til enighet. Interessen for videresalg i kontraktsperioden har dessverre ikke vært til stede før nå. Vi i AaFK har forståelse for at han nå vil videre og takker ham for bidraget, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland. 

Hovedtrener Lars Arne Nilsen ønsker Daniel lykke til i Blackpool. 

- Da jeg tok over treneransvaret visste jeg at det var sannsynlig at Daniel kom til å forsvinne. Sånn er det av og til i fotballen, at man både mister og får. Vi ønsker ham alt det beste, sier Lars Arne. 

Vi ønsker Daniel lykke til og takker for fine år sammen!

Annonse fra Eliteserien: