Da Aarøy senket Levanger

Siden søndagens motstander ble stiftet for 22 år siden, har AaFK kun møtt laget én gang. Det ble en hyggelig affære for Tor Hogne Aarøy.

Annonse:

Vi må tilbake til 2005 for å finne siste og eneste gang Levanger og Aalesund har møtt hverandre til kamp. Søndagens motstander ble stiftet så sent som 20. mai 1996. Til tross for en kort historie å se tilbake på, inneholder den blant annet et møte med AaFK-legenden Tor Hogne Aarøy.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Men først litt historie. Levanger FK er en overbyggingsklubb for de lokale lagene SPKL Nessegutten og IL Sverre. Senere er også Skogn IL tatt opp som samarbeidsklubb. AaFK har møtt både Nessegutten og Sverre i cupsammenheng tidligere. Førstnevnte møtte vi i tredje runde i 1985, og dro i land en 2-1-seier på hjemmebane. Sverre har vi møtt to ganger, men det er det ingen av våre lesere som husker. Vi skal nemlig tilbake til 1918 og 1919, begge oppgjørene i tredje runde, og begge tap. Først hele 1-5 hjemme, før vi året etter tapte 3-2 etter ekstraomganger i Trøndelag. 

Oddbjørn Lie var med på å slå Levanger ut av cupen i 2005.
Oddbjørn Lie var med på å slå Levanger ut av cupen i 2005.

Levanger Fotballklubb har vi derimot aldri tapt mot, men anledningene til å gå på en smell har heller ikke vært mange. I 2005 møtte vi dem for hittil eneste gang, da tangotrøyene fra det som den gang het Tippeligaen reise til Moan gress dag. Foran 826 tilskuere tok bortelaget fra Sunnmøre seg relativt enkelt videre til tredje runde i cupen. Tor Hogne Aarøy nikket ballen i mål etter en corner i det 37. minutt, og dermed kunne Aalesund gå til pause med 0-1-ledelse. 11 minutter etter pause var den 204 centimeter høye vikingkongen der igjen, og sørget for 0-2 til AaFK. 



De oransje og blå stilte med følgende mannskap:

Kim Deinoff
Herman Ekeberg
Peter Werni
Haraldur Gudmundsson
Marius Aam
Rune Johansen
Trond Fredriksen
Frode Fagermo
Erlend Holm (Oddbjørn Lie fra 90.)
Morten Moldskred (Abdoulaye M'Baye fra 68.)
Tor Hogne Aarøy (Eirik Hoseth fra 68.)

I neste runde forsvant vi på hodet ut av turneringen etter et 2-1-tap borte mot Oslo Øst. Sesongen endte heller ikke særlig bra, da AaFK måtte ta den tunge veien ned til nest øverste divisjon. For Levangers del endte det med tredje plass i 2. divisjon avdeling 4. 

Søndag møtes altså lagene igjen, og da gjenstår det å se om tangotrøyene tar opp arven etter Tor og sørger for en ny seier. Og forhåpentligvis kan Oddbjørn Lie reise fra Levanger med seier denne gangen også - 13 år etter forrige triumf.

Annonse fra Obos-ligaen: