Costaricaner klar for AaFK

Låner midtbanespiller fra Sarpsborg 08.

Annonse:

Foto: Marius Simensen

Aalesunds Fotballklubb og Sarpsborg 08 er enige om en utlånsavtale ut sesongen for 25 år gamle Wilmer Azofeifa. Midtbanespilleren, som har tre landskamper for Costa Rica, er hentet inn som erstatter for langtidsskadde Izunna. I avtalen med Sarpsborg 08 heter det at AaFK har opsjon på kjøp av spilleren.



Azofeifa ble hentet til Eliteserie-klubben fra Santos FC i hjemlandet før 2019-sesongen. Han har også et opphold i meksikanske CF Pachuca å vise til. For Sarpsborg 08 har den 170 centimeter høye costaricaneren fått spilletid i fem seriekamper og to cupkamper.

AaFKs nye leiesoldat beskrives som en leder på banen, og bar kapteinsbindet i S
antos. I den hjemlige ligaen ble han i 2018-sesongen kåret til årets spiller. Azofeifa, som er en boks til boks-spiller, har scoret godt på fysiske tester i Sarpsborg 08, og har bra fart. 

 - Wilmer er en spennende spiller med naturlige lederegenskaper. Vi har gode referanser på ham som type, noe som også er viktig for oss. Han har fått begrenset med spilletid i Sarpsborg 08, men har udiskutabelt kvaliteter som vil utfylle stallen vår på en fin måte, forteller AaFKs sportslige leder, Bjørn Erik Melland.

Hovedtrener Lars Bohinen sier dette om costaricaneren:

- Wilmer er en spiller vi har sett på gjennom høsten i fjor. Han dukket ikke bare opp nå. Men først nå fikk vi muligheten, og det er jeg veldig glad for. Ikke bare fordi han fyller posisjonen etter Izunna, men fordi han er en god spiller. Rask, god med ball, god til å finne løsninger fremover i banen, dekker store rom. Han er en ledertype når han finner ro og trygghet. Vi tror han passer veldig godt inn i vår måte å spille på, og gleder oss til å få ham inn i vårt lag.

Vi ønsker Wilmer hjertelig velkommen til Aalesunds Fotballklubb.

ms1-080819-3
Wilmer Azofeifa gleder seg til å vise seg fram på Color Line Stadion! Foto: Marius Simensen
Annonse fra Obos-ligaen: