Bygger vinnermentalitet med prestisjetung konkurranse

Det er en viktig egenskap å være en god lagspiller, men det er like viktig å være på det vinnende laget på G16-treningene.

Annonse:

Trenerteamet Per Gidlund og Jonas Sunde fører regnskap. Ikke bare på antall pasninger og scoringer, men også poengene spillerne loggfører etter hver eneste trening gjennom en kalendermåned. Kuleramma på kontoret peker til slutt ut hvem som blir månedens spiller.

Premien er et gavekort og tung prestisje.

-Vi har til nesten alle treninger spillsekvenser, der vi har delt inn lag i forkant. De spillerne som til enhver tid er på vinnerlaget får bokført poeng. Etter hver trening legger vi sammen, så er det nye lag til neste trening. På slutten av hver måned gjør vi opp status på hver eneste spiller. Den med flest poeng blir månedens spiller. Vi gjør det for å booste trykket på trening, og for å lære guttene at det er viktig å vinne. Det er en del av den mentaliteten vi skal utvikle i spillerne, forteller trener Per Gidlund.

Straffekonkurranse avgjorde

Dramatikken var til å ta og føle på sist trening, der månedens spiller for april var i spill. Siste kamp avgjorde alt, der John Ruud ledet tre poeng foran Henrik Hanken. Sistnevntes blå lag måtte vinne for å skaffe seg straffe-konkurransen. De blå kunne juble for seier, og alt måtte avgjøres fra straffemerket.

Keeper Sebastian Hansen reddet en straffe mer fra de gules spillere enn fra de blå, og dermed var det Henrik Hanken som jublende kunne takke sin sisteskanse for månedens meget prestisjetunge tittel.

Denne kåringen skaper god stemning i garderoben og er et ekstra krydder ute på treningsfeltet.

-Det er klart vi kikker litt ekstra bort på oversikten i garderoben før og etter treningene. Dette er en liste du ikke er sugen på å havne nederst på mot slutten av måneden, og enda deiligere er det å toppe lista, smiler Ruben Myers.

På bildet de fire spillerne som siden oktober har vunnet kåringene månedens spiller. John Ruud (Januar og februar, t.v), Ruben Myers (mars), Henrik Hanken (april) og Ferdinand Irwing (oktober og november)

Annonse fra Obos-ligaen: