- Bunnsolide

Lars med skryt til spillerne etter den hektiske avslutningen på våren.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

AaFK-gutta returnerer til Color Line Stadion i midten av neste uke, men akkurat nå er de spredd for alle vinder. I sosiale medier har flere postet bilder fra inn- og utland, hvor de lader batteriene før en ekstremt spennende andre halvdel av 2019. Også trener Lars Bohinen er på ferie, sist sett på en restaurant sør i Europa under smilende sol, langt fra sure og kalde sunnmørske regnbyger. Før avreise tok han seg tid til å komme med varme ord om spillerne sine, som har lagt bak seg hele fem kamper på 14 dager.

- Jeg er veldig fornøyd. Fire seire av fem mulige og avansement i cupen er egentlig bunnsolid med tanke på hvem vi har spilt mot og hvor tett kampprogrammet har vært. Det er nesten slik at man kan si at vi ikke kunne gjort det bedre. Vi la en bra plan før perioden begynte, og vi har nesten fulgt den til punkt og prikke med tanke på laguttak, sier Lars, og roser spillerne som har utført arbeidsoppgavene de er blitt tildelt på en formidabel måte.

Slitne AaFK-spillere har noen dager borte fra Color Line Stadion frem til første fellestrening etter ferien i slutten av neste uke. Lars har merket en slitasje i gruppa den siste tiden, men elevene hans har vært påskrudd både i kropp og hode. Midt i den to uker lange perioden med de mange kampene ble det tap borte mot Raufoss, bare dager etter at Molde ble filleristet i cupen. Etter tapet på Toten viste tangotrøyene karakter og reiste seg på en ypperlig måte mot Rosenborg på Lerkendal få dager senere. Den siste kampen før ferien endte med seier hjemme mot Sandnes Ulf.

- Vi har hatt et tøffere kampprogram enn mange av lagene rundt oss i og med at vi har vært med i cupen og hatt ekstremt tøffe motstandere der. Vi har tatt ut veldig mye, både fysisk og mentalt de siste 14 dagene. All ære til gutta som har klart å ha fokus og holde konsentrasjonen. Vi gikk på en liten smell på Raufoss. Det kan skje, men vi har lært av det. Det så vi mot Sandnes Ulf. Vi plukket ut riktig lag fra start, og hadde som mål og tema at vi skulle ha energi i den kampen. Og så er jeg glad for at Sandnes Ulf kom hit og la seg slik de gjorde, og ikke stressa oss for mye, sier Lars og smiler.

32 poeng på 13 kamper er tre poeng bedre enn i 2018. I tillegg har laget tatt seg til kvartfinalen i cupen mot tap i første runde i fjor. Hva føler Lars selv at forskjellen er på våren 2018 og våren 2019?

- Poengmessig er vi sikkert kommet et stykke lenger enn i fjor. Vi hadde kun én kamp i cupen, og det var vi ganske glade for. Vi var så tynt besatt. Vi trenerne syntes ikke at det var så ille at vi røk ut så tidlig av cupen. Nå har vi en bredere stall og flere strenger å spille på. Det er høyere kvalitet både i toppnivå og bredde, mener den tidligere landslagsspilleren. 

Annonse fra Eliteserien: