Bodø/Glimt får walkover

Cupkampen mellom AaFK og Bodø/Glimt er avlyst. Det betyr at Bodø/Glimt går videre i NM uten å møte AaFK på Color Line Stadion.

Annonse:

En felles pressemelding fra Norsk Fotballforbund, Norsk Toppfotball og AaFK har i dag blitt sendt ut med følgende buskap:

For å legge forholdene best mulig til rette for Bodø/Glimts deltakelse i UEFA Conference League, ble 4. runde-kampen mellom Aalesund FK og Bodø/Glimt flyttet frem en uke fra 13. til 6. mars. AaFK har hele tiden vært tydelig på at de ikke vil kunne stille til kamp 6. mars på grunn av blant annet skader og covidutbrudd. Partene har sett på tilpasninger slik at kampen kunne vært spilt, men da på en senere dato. Alle steiner er snudd, men det har det ikke vært mulig å få til, så klubben har etter samtale med Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) blitt enige om at kampen avlyses og at Bodø/Glimt gis «walkover» til neste runde i norgesmesterskapet. Dagens beslutning vil ikke få fremtidige konsekvenser, ref Kampreglementet §12-1(4), for klubbens deltakelse i NM. Aalesund har i dialogen også beskrevet en situasjon der de økonomisk kan bli skadelidende. Partene er enig om å fortsette dialogen.

Ikke fornøyd

Selv om det kommet en avgjørelse, så er ikke AaFK fornøyd med utfallet av saken.

- Vi er ikke fornøyd med å ikke få muligheten til å delta i NM. Vi hadde sett frem til å få en folkefest på Color Line Stadion, sier administrerende direktør i AaFK, Geir S. Vik. 

- Nå har det kommet beslutning, men det gjenstår fortsatt å få svar på spørsmålet om økonomisk kompensasjon, legger han. 

- Vi har gledet oss enormt til cupkamp mot Bodø/Glimt neste søndag. Å få en avgjørende kamp mot Norges beste lag, med alt å vinne på et fullstappet stadion med entusiastiske sunnmøringer, har vært en viktig drivkraft for oss siden vi avsluttet fjorårets sesong. Slik ble det dessverre ikke, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland. 

- Vi kunne ikke akseptere at kampen ble flyttet frem en uke slik situasjonen har vært hos oss de siste to-tre ukene med mye sykdom og skader som har gjort at vi kun har vært 10-12 på trening, og ikke spilt treningskamp på nærmere tre uker. I tillegg har det vært uforutsigbart hvordan Covid-utbruddet ville utvikle seg gjennom uken, legger han til.

- Skal overraske

Nå blir klubben å legge alt fokus på å være klar til seriestart mot Kristiansund på hjemmebane 3. april. 

- Vi ser nå fremover og har fullt fokus på å forberede oss best mulig til seriestart. De tre-fire neste ukene blir ekstremt viktige for oss, og vi er veldig glade for at flere og flere spillere er på vei tilbake på feltet. Vi skal overraske når Eliteserien 2022 sparkes i gang, sier Melland.

Det betyr at AaFK jakter etter nye motstandere i tiden som kommer. 

- Vi jobber nå med å få på plass mange kamper i siste del av oppkjøringen, i tillegg til at vi skal trene godt. Vi starter med en treningskamp (3x30 minutter) mot Molde tirsdag. Molde har også slitt med sykdom i troppen, og det passer fint for begge lag å få en kamp hvor vi kan gi den spilletiden som er fornuftig til de ulike spillerne, sier Melland.

Annonse fra Eliteserien: