Bli bedre kjent med Marius Bøe

Vi har tatt oss en lengre prat med vår fungerende hovedtrener.

Annonse:

Foto: NTB

Marius Lenni Bøe ble hentet inn i desember som assistenttrener og erstatter for Roger Naustan. Han hadde tidligere jobbet som assistenttrener under Eirik Bakke i Sogndal i flere år. 41-åringen har også jobbet for NFF Sogn og Fjordane.

Når han kom ble han beskrevet som en blid og trivelig klar, som helt klart liker seg best rundt folk, noe som absolutt har vist seg å stemme.

- Jeg er en person som er veldig glad i folk, elsker å være sosial og er fra en fantastisk liten plass som heter Balestrand. Jeg tror folk vil beskrive meg som omsorgsfull. Jeg prøver å by på mye humor i hverdagen, men den er elendig. Det er en fotballrelatert og veldig enkel humor, forteller Bøe før han drar frem et lurt smil.

Som fotballtrener beskriver han seg selv slik:

- Jeg er en offensiv fotballtrener, som ønsker å se et lag som angriper. Men likevel er jeg veldig opptatt av struktur. Jeg vil det skal se ut som det er en plan med det vi gjør det ute.

Når man jobber i toppfotballen så kan det være vanskelig å ta helt fri. Hodet er alltid fokusert på neste kamp, neste trening eller oppstarten av sesongen. For Marius er det bare én plass han klarer å skru helt av.

- Når det ikke holder på med fotball så er det 100% fokus på familie. Med dette livet her så er det bare plass til en ting til og det er familie. Jeg har en fantastisk kone som heter Linda og tre barn. Natalie, Nora og Emma. Nå sitter hele gjengen i Sogndal med en far som er her oppe, men når jeg er med de så er jeg «all in». Det er dyrebar tid. Meg og jentene.

Marius har fortsatt hjem i Sogndal og planen var å pendle til Ålesund, som kan være ambisiøst i denne bransjen.

- Vi snakket om det så sent som i går. Jeg pendler nok ikke, jeg bor her, også benytter vi tiden sammen så godt det lar seg gjøre når vi har muligheten. De komme på besøk så ofte de kan, og jeg prøver å ta en snartur hjem da det er mulig.

Marius har han vært i klubben i snart et halvt år, og føler seg nå hjemme i gangene på Color Line Stadion.

- Jeg ble tatt utrolig godt tatt imot i klubben. Det er så mange fine folk og jeg føler vi er en stor familie som alle ønsker det samme. Fra trenerteam til organisasjon til spillerne. Vi ønsker å få til noe sammen og bygge Aalesund til et lag som skal være helt der oppe i norsk fotball.

NTB_NaMrX-Ui_wE.jpg
Foto: NTB

Som mange andre som har et hjerte for fotballen, så hadde Marius alltid en sterkt ønske om å leve av fotballen.

- Jeg hadde jo selvfølgelig en drøm som liten gutt, som så mange andre, om at jeg skulle bli fotballproff. Ut i den store verden, men jeg kom jo aldri dit. Jeg var i Sogndal som juniorspiller og så ble nok mye av karrieren ødelagt av skader. Det er ikke sikkert jeg hadde kommet så langt likevel, men jeg hadde et voldsomt pågangsmot for å bli god. Jeg trappet ned og spilte i tredjedivisjon for IL Høyang, som ligger en time fra Balestrand. Jeg har vell over 100 kamper for den klubben der, men jeg ble jo bare større og større etter hvert som tiden gikk. Etter hvert ble jeg både tung og treg. Jeg datt inn i trenerteamet i klubben og i 2010 begynte jeg å nærme meg det å leve av fotballen, og nå har jeg gjort det i snart 13 år. Jeg er 42 nå, og bestemte med for å bli fotballtrener da jeg 29, som er ganske tidlig i denne bransjen.

Nå venter en tøff bortekamp mot Stabæk, og bare tre dager senere kommer Molde på besøk til fotballens festdag. Aalesund trenger poeng, og Bøe er klar på at de må ta én kamp av gangen for å snu dette rundt.

- Fokuset er bare Stabæk nå. Vi må angripe og ha den mentaliteten at vi skal fremover og skape så mange sjanser som mulig. Det føler jeg spillerne er med på. Vi må være uredde og ha litt råskap i det offensive spillet. Så tror jeg vi skal få betalt for det.

- Det er selvfølgelig uansett umulig å ikke få med seg det engasjementet som er rundt Molde-kampen. Folk har lyst på kamp og det er kjempegledelig. Å ha med seg supporterne i ryggen er utrolig viktig, og det hadde vi også mot Haugesund. Om vi kan fortsette å få flere folk på tribunen så gjør det noe for hele klubben og laget som jobber for å snu dette. Det hadde vært helt nydelig å se et fullsatt Color Line Stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: