Besøkte barneavdelingen ved sykehuset

I ettermiddag var seks AaFK-spillere sammen med maskoten Beveren Bygge på overraskelsesbesøk ved barneavdelingen ved Ålesund Sykehus.

Annonse:

Foto: AaFK

Tafjord Kraft ønsket å gjøre noe for barn som lå på sykehuset i Ålesund, nå like før påske. Og da er nok ikke mye som slår det å ta med seg en masse påskeegg fylt med gotteri og brus. Dette ville de ha AaFK med på, så seks av spillerne ble med på sykehuset. 

- For Tafjord er det utrolig givende å kunne gjøre noe ekstra for de som trenger det litt mer enn andre. Vi er en lokal aktør og vi ønsket å gi noe til lokalsamfunnet. Da fant vi at vi ville ta med oss vår samarbeidspartner AaFK på dette. Og det er utrolig fint å se ungene blomstre, så det er flott å kunne spre litt glede, sier salgssjef i Tafjord Connect AS, Rune Dalsbø. 

Kom i god stemning

Besøket av spillerne og Tafjord ble godt mottatt.

- Det var supert å få de på besøk, og sønnen min Oliver kom i god stemning. Det er fint med en slik forandring i hverdagen her. Det er veldig positivt at de ikke kun tenker på fotball, men også er opptatt av andre ting i lokalsamfunnet, sier Snorre Ville.  

- Det var kjekt at de kom på besøk og fint å få påskegotteri, sier Oliver. 

- Det gir mye tilbake til barna og jeg tror han ble veldig overrasket. Så et slikt besøk betyr mye, sier mamma Lene Otterlei. 

- Det var artig å få besøk, for jeg bryr meg om fotball, både AaFK og Molde, sier Oliver Otterlei.

De som jobber på avdelingen mener slike besøk er et frisk pust i sykehus-hverdagen. 

- Vi prøver mest mulig at ting skal fungere som vanlige dager, men å få besøk av AaFK er ikke akkurat dagligdags. Det er som å slå på stortromma. Det handler om å pleie det friske hos barna og gi de gode opplevelser. Å få spillerne hit var en frisk pust som vi setter veldig stor pris. Det gjorde godt for familiene, sier barnehagelærer ved barneavdelingen, Birgitte Svabø Rørvik.

Givende

Spillerne i AaFK var ikke vanskelig å be, og de satte stor pris på å få møte barna. 

- Vi ser at alle blir glade, selv de som ikke er så fotballinteresserte, så det er veldig givende og kjekt. Å kunne gi glede og gaver, gjør jo at man får lyst til å gi enda mer. Dette er noe av det kjekkeste vi kan gjøre som fotballspillere, og det er en selvfølge at vi skal gjøre slike ting. Så at vi er ute og bidrar på denne måten er veldig positivt, sier Torbjørn Kallevåg.

- Det helt fantastisk og så givende for oss å kunne bidra litt og se at de blir så glade. Det er fint å gi litt energi og spre glede. Det er godt at vi er i en slik posisjon at vi kan være med å gi gode opplevelser for barna. Vi skulle gjerne gjort mer av slike ting, for vi har muligheten til å få barn til å reagere som de gjør, og det skal vi ta vare på og bruke, sier David Fällman. 

- Jeg har to barn sjølv, så jeg vet hvor mye det ville bety for dem at de fikk et slikt besøk. Det koster oss ingenting å være på dette, så det er bare ren glede å være med på, legger han til. 

Ny maskot

Tafjord har skaffet seg en egen maskot, Beveren Bygge, og det var første gang han viste seg offentlig. 

- For noen barn så er det litt skummelt, men de fleste syns det var gøy, sier Dalsbø som var inne i maskoten.

- Selv om det jeg så var litt begrenset og at ble vått der inne på grunn av varmen, så ble det ikke vått bare fordi jeg ble svett, men også på grunn av tårer, for jeg ble rørt, legger han til. 

 

aafk-2.jpg
GODT HUMØR: David Fällman, Simen Rafn, Simen Bolkan Nordli og beveren Bygge fra Tafjord Kraft fikk frem smilet hos Oliver Otterlei.

 

Annonse fra Obos-ligaen: