Bamba senket AaFK

Aalesund rykker ned etter tap i Bergen.

Første omgang:

Hjemmelaget skapte flere sjanser enn Aalesund før pause. Bergenserne hadde spillet, anført av gode Daouda Bamba.

Det var også han som skulle prege utfall et av omgangen. Først banket han inn 1-0 etter 36 minutter. Hjemmelaget vant ballen, og Bamba fikk avansere. Avslutningen var lav og kontant.

Bare tre minutter senere viste Aalesund klasse. Danske Kasper Jørgensen stupte inn i Branns målgård i voldsom fart. Backen slo ballen ut til Vetle Fiskerstrand, som på herlig vis banket ballen i nettmaskene.

Ett minutt før klokka viste 45 var Daouda Bamba igjen å se i fint driv. Spissen fikk gå relativt upresset før han med innsida av foten smalt ballen i mål.

De siste ni minuttene av omgangen var altså preget av scoringer. De første 36 var preget av flere ufarlig avslutninger fra Brann - de fleste høyt over mål. Vertene fikk også straffespark på stillingen 0-0. Klokka viste 21 minutter da Robert Taylor deiset i bakken i duell med Daan Klinkenberg. Kristoffer Barmen utnyttet ikke muligheten fra elleve meter. Han traff nemlig stanga.

Andre omgang:

Daouda Bamba var lysten på flere scoringer, og etter kvarteret fikk han sitt tredje. Den tidligere KBK-eren kjempet til seg ballen etter at innbytter Andreas Lie avverget et hardt innlegg fra Robert Taylor. Bamba var kjapp på avtrekkeren og smalt inn 3-1.

Resten av omgangen var preget av perioder med lavt tempo. Aalesund skapte lite. Mamadou Diaw, som fikk en halvtime, forsøkte seg på halv volley fra utenfor boksen, men ellers var det lite å melde om.

Duoen Taylor og Bamba var på farten for Brann ved et par anledninger, men fine redninger av Andreas Lie hindret flere baklengs.

Med tapet i Bergen rykker Aalesund ned til OBOS-ligaen.

Brann - Aalesund 3-1 (2-1)