Årets første fra Kallevåg

Sigurd Haugen scoret sitt sjette og Torbjørn Kallevåg sitt første for sesongen, men det holdt dessverre bare til ett poeng i kveld.

Uavgjort gjør at vi har tatt åtte poeng på de fire siste kampene. Kun Molde og Lillestrøm har plukket flere med tolv og ti poeng i den samme perioden. Verst har Jerv, Kristiansund og Vålerenga gjort det det med null poeng.

Den første scoringen sto Sigurd Haugen bak. Det var hans sjette for sesongen og han er to mål bak toppscorer i Eliteserien, Vikings Veton Berisha.

Kallevåg økte ledelsen til 2-0 og det var hans første scoring i Eliteserien i år.

Men dessverre scoret Vålerenga to ganger på kort tid på tampen av kampen slik det ble 2-2.

Alene med keeper

Den første muligheten kom etter et kvarters spill. Simen Bolkan Nordli spilte ballen mellom Vålerengas stoppere og Sigurd Haugen var plutselig alene med keeper, men en midtstopper rekker tilbake og får blokkert skuddet.

Halvveis i omgangen fikk Petter Strand veldig godt treff fra 20 meter, men en god Sten Grytebust fikk en hånd på ballen og fikk slått den til corner.

Etter 27 minutter vant Isak Dybvik Määtää ballen midt inne på VIFs banehalvdel og avanserte inn i feltet med ballen. Han slo 45 grader ut til Bolkan Nordli som dessverre fikk dårlig treff på avslutningen og ballen gikk langt utenfor.

Ett minutt senere kom Bolkan Nordli seg til dødlinja, men innlegget ble bokset ut av Vålerengas keeper.

Tok ledelsen

Åtte minutter før pause eksploderer Color Line av lykkerus. Og hvem andre enn målkongen vår, Mr. Sigurd Haugen er mannen som sender ballen i mål foran Stormen og Aalesund Support. Og det på strålende vis. Kristoffer Barmen vinner tilbake ballen, slår til Torbjørn Kallevåg som sender den videre til Määtää. Han ser opp, slår 45 grader ut til Bolkan Nordli, som med ro og eleganse løftet ballen inn i femmeter og der dukker selvsagt Haugen opp og header ballen i mål fra tre meter.

Hans sjette mål for sesongen!

Fem minutter før slutt er Besim Serbecic en reddende engel når han ligger blokkerer et skuddforsøk fra kun åtte meter.

Scoring fra Kallevåg

Kun ett minutt ut i andre headet Henrik Bjørdal like utenfor målet fra fem meter, og han ropte på straffe, men det ville ikke dommeren høre på. Han mente han hadde blitt holdt.

Etter 57 minutter prøvde Bolkan Nordli seg på skudd fra 12 meter, men ballen gikk rett på keeper.

Syv minutter senere skjøt Ivan Näsberg fra 20 meter, men ballen gikk via en spiller, tapte fart og Grytebust kunne lett plukke opp ballen som var på vei flere meter utenfor.

Midtveis i omgangen tar Color Line fyr. Ny scoring. Denne gang fra Kallevåg. En VIF-spiller header ned til Kallevåg, som tar med seg ballen mot 16-meteren, og Petar Golubovic kommer på løp på utsiden. Men Kallevåg drar ballen med seg inn til 14 meter før han fyrer løs, keeper får et lite touch på ballen og den fyker i mål via stolpen.

Kampen var 73 minutter gammel da Osame Sahraoui plutselig sto alene med Grytebust og han avsluttet fra seks meter, men AaFKs keeper fikk en hånd på ballen og slo den i nettveggen.

To kjappe

Ti minutter før slutt kunne VIF redusert. Først reddet Grytebust en skudd fra kort hold før David Fällman liggende blokkerte skuddet som kom fra returen. En herlig dobbelredning av duoen.

Og åtte minutter før full tid scoret gjestene. Jacob Eng satte ballen bort i motsatt hjørne fra 12 meter bak en sjanseløs Sten Grytebust.

Bare to minutter senere scoret VIF igjen. Näsberg raget høyest på en corner og sendte ballen ned i det nærmeste hjørnet. Dermed sto det 2-2.

15 sekunder før slutt sto Grytebust for ei glimrende redning på et skudd fra kort hold fra Tobias Christensen.

AAFK: Grytebust - Serbecic, Fällman, Juel Andersen - Golubovic, Barmen (Canadija i 13 min.), Nenass, Määtää - Kallevåg (Rafn i fire min.), Haugen, Bolkan Nordli (Solnørdal i fire min.)