Andrea Loberto ny assistenttrener

43-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2019.

Etter at tidligere assistenttrener Anton Joore og Aalesunds FK ble enig om å avslutte samarbeidet, har klubben nå gleden av å presentere Italienske Andrea Loberto som ny assistent for A-laget.

Annonse:
43-åringen som vokste opp i Italia har tidligere vært en del av  Vålerenga, Rosenborg, Haugesund og Fredrikstad. Som 13-åring flyttet han med familien til England hvor han til slutt havnet i Leeds, der han også jobbet i Leeds Uniteds fotballakademi i perioden 1999 til 2004.

Kjøp sesongkort 2018

Lang erfaring

I 2005 flyttet han til  Norge og Vålerenga, hvor han var utviklingsansvarlig, toppspillerutvikler og assistenttrener for A – laget fram til 2013.

Sesongen 2014 og 2015 reiste Andrea til Rosenborg som analyseansvarlig for A-laget og faglig leder for SalMar-akademiet. Etter å ha gjort seg godt bemerket i Rosenborg ble Loberto ønsket av Eliteserierival Haugesund som Mark Dempseys assistenttrener.

Etter at Dempsey valgte å trekke seg som hovedtrener i Haugesund ble Loberto forfremmet som hovedtrener. Etter å ha ledet laget til en sterk 4. plass i 2016-sesongen fikk Loberto trenertilbud fra Fredrikstad FK som han takket ja til.

Det ble kun med 2017-sesong i Fredrikstad etter han valgte å trekke seg som hovedtrener. Nå er italieneren ønsket i  Ålesund for å bidra med sine faglige fotballkompetanser.

Speakers Corner - Velkommen Andrea Loberto

Andrea Loberto på plass i Ålesund. Her under dagens pressetreff. Foto: Marius Simensen
Andrea Loberto på plass i Ålesund. Her under dagens pressetreff. Foto: Marius Simensen

Spennende type

Loberto er kjent som en grundig og dyktig fagmann etter mange år som spillerutvikler i norsk toppfotball og Lars Bohinen er meget fornøyd med å få Loberto som sin assistenttrener.

- Jeg er glad for å ha fått en trener med meg som kan OBOS ligaen godt, som driver sine egne deløvelser med autoritet og som utfyller meg og mine mangler på en utmerket måte. Vi vil få en tydelig og klar arbeidsfordeling. Andrea er god på feltet, fotballklok, og vil kunne utfordre meg på valg, slik at vi til slutt får tatt de riktige avgjørelsene, sier Bohinen.

Den nye assistenttreneren gleder seg til å bli kjent med byen og den nye klubben.

- Jeg er veldig takknemlig for at Aalesunds Fotballklubb har gitt meg muligheten til å jobbe i en klubb med en lang fotballtradisjon og en klubb med stort potensial og store ambisjoner. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med klubben og Ålesund by i tiden framover.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Lars, spillerne, og resten av støtteapparat slik at vi kan utvikle hverandre og skaper en god prestasjonskultur, sier den nye assistenttreneren.

ALL FOTO: Marius Simensen

ms1-120118-6
Andrea Loberto på plass og starter i jobben umiddelbart. Foto: Marius Simensen
Annonse fra Obos-ligaen: