Alltid noe spennende fra Skodje

Fotball-bygda Skodje har fostra flere gode ballspillere.

Annonse:

I årets G16-stall er tvillingene Guldbrandsen to av fire innslag fra postnummer 6260.

Han er foreløpig den laveste av tvillingene Guldbrandsen. Midtstopper Thomas og midtbanespiller Marius ble begge 15 år i mars. De byttet ut den blå Herd-drakta etter to sesonger på Moa. Der de kom bilende gjennom Brusdalen fra Skodje etter 2018-sesongen.

Marius Gulbrandsen er et par hoder lavere enn tvillingbroren, men det er lite å utsette på motor og fighterhjertet hos spilleren som kan bekle både indreløper-rolle og den ankerfestet sentralt.

-Det er stor forskjell på treningshverdagen her og hva vi hadde tidligere. Der kvalitet i alt vi gjør er viktig, og det er et step opp på alle områder. Slik sett var forskjellen fra Herd og hit større enn fra Skodje til Herd. Her har vi knallharde treningsøkter hver dag, og to trenere som er faglige sterke og gode pedagoger. Per og Jonas er flinke på alt, og de er opptatt av en god dialog med hver enkelt spiller. Det tror jeg også er viktig for at vi skal utvikle oss på bana, starter Marius Gulbrandsen.

Gode råd fra storesøster

Vi snakker om en skikkelig fotballfamilie, for de to tvillingene har også en søster. Kristine Gulbrandsen fikk flere landskamper for Norges U16, og var også innom U17-landslaget. 19-åringen har de siste sesongene vært en del av AaFK Fortuna, som i år forhåpentligvis skal ta steget opp i 1. divisjon.

-Det har sine fordeler både med å ha en bror som lag-kamerat, og en storesøster med erfaring fra landslag. Vi trener sammen på egenhånd, og Kristine gir oss gode råd underveis. Hun er god på å minne oss på hvor viktig det er å jobbe godt med skolen ved siden av fotballen. Thomas og meg ser ofte ting fra litt forskjellige perspektiv, og det gjør at vi kan utfordre hverandre på hvordan vi oppfatter situasjoner underveis i en kamp for eksempel, sier Marius videre.

2021-sesongen har startet med pauseknappen inne, og G16-gutta har foreløpig ikke fått prøve seg mot de andre toppfotballklubbene i nasjonal serie. Det er noe Marius ser fram til å komme i gang med.

-Det gleder jeg meg veldig til, for det blir gøy å teste seg mot det beste av 2005- og 2006-spillere i Norge. Ikke bare her på Sunnmøre, og det er et step opp fra kretslag og landslagsskolen. Vi møter de som er minst like gode som oss, og det er noe vi trenger for å bli bedre. Jeg liker matchingen og utviklingsmulighetene vi får hele veien her i AaFK. Dessuten tror jeg vi kan gjøre det ganske bra i nasjonal serie. Vi har mange gode spillere, sier Marius.

Som skryter veldig av spillergruppen han har rundt seg til daglig.

-Dette er en veldig god gjeng, og jeg har fått meg venner for livet. Uten tvil en fantastisk gruppe, der alle søker utvikling og læring hver eneste trening. Jeg har likt meg her siden dag 1, avslutter Marius Gulbrandsen.

Marius Gulbrandsen

  • Født; 2006

  • Posisjon; Midtbane

  • Tidligere klubber; Skodje IL, SK Herd

Annonse fra Obos-ligaen: