Aldri tapt på hjemmebane

Denne gjengen har en utrolig sterk statistikk på Color Line Stadion, for de har aldri tapt på eget gress. Og nå vil de bryte en 51 år gammel forbannelse.

Annonse:

Assistenttrener Roger Naustan, spillerne Michael Lansing, Simen Rafn, David Fällman, Torbjørn Kallevåg, Erlend Segberg og Kristoffer Ødemarksbakken kom foran 2021-sesongen. 

Som eneste lag i OBOS-ligaen gikk vi gjennom sesongen uten å tape på eget gress. Det ble 10 seire og fem uavgjorte kamper. Så langt i år har det blitt en seier og en uavgjort. Det var ingen lag som gikk ubeseiret gjennom Eliteserien på hjemmebane i fjor. Færrest tap hadde Bodø/Glimt og Vålerenga med ett hver.

- Om en ser det i et større perspektiv, så er det enormt viktig å ha det klassiske hjemmefortet. Her skal vi være vanskelig å slå og vi skal vinne mange kamper. Mot Molde må vi ta det frem, for de skal kjenne på at det er vanskelig å komme hit. Det skal gjerne gjøre vondt, men følelsen av at det skal være vanskelig, er enda viktigere, sier David Fällman.

- Det er litt farlig å snakke om slike tall, spesielt foran en slik kamp. Men vi har selvtillit på Color Line og vi som kom i fjor har bare gode opplevelser her. Og så satser vi på at vi klare å holde rekken gående, sier Torbjørn Kallevåg. 

51 år siden hjemmeseier

De beste bortelagene i Eliteserien i fjor og så langt i år, har vært Viking (10 seire på 18 kamper), Bodø/Glimt (9/17) og Molde (8/17).

Det blir sagt at statistikker er for å brytes. Og det er en vi veldig gjerne ønsker å bryte 16. mai. For vi har ikke slått Molde på hjemmebane i seriespill siden 8. august 1971 da det ble 2-1-seier. Med andre ord, det er 51 år siden. 

- Det er nesten for galt at det er så lenge siden. Det hadde vært utrolig godt å stoppe den rekken og skulle vi lykkes å vinne, så skriver vi en flott og viktig historie. Lykkes vi med å vinne, så tror jeg vi kan det bygge på videre og gi en enda større boost, sier Fällman. 

- Det er på høy tid å slå dem da. Vi vet at vi møter et godt lag, så vi får forberede oss på best mulig vis, sier Kallevåg. 

Siden det ble 0-0 i 2010 har det blitt åtte strake kamper med hjemmetap mot Molde. I cupen er historien annerledes. Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2019, da det ble seier i 3. runde og vi vant hele 4-0. Av dagens spillere spilte Nenass hele kampen mens Isak Dybvik Määtää kom inn fra benken. 

Ekstra tenning

Molde har hatt en litt tung periode hvor de tok kun ett poeng mot Lillestrøm, Rosenborg og Viking, men de slo tilbake med 3-0-seier over Odd torsdag. 

- Det blir nok en tøff kamp, for de har et godt lag. De har spilt litt forskjellige type kamper, det har vært tight mot Rosenborg og Bodø/Glimt og litt mer åpne mot Odd og Viking. Så det er helt lett å spå hva som kommer til å skje, men vi skal være klare. Men vi må ikke åpne oss for mye, sier Fällman.

- Lokaloppgjør gir en ekstra tenning og så blir det kjekt for Molde å komme til stadion hvor det er mye folk, sier Kallevåg med et smil. 

Fjorårets serietoer, som var tre poeng bak gullvinner Bodø/Glimt til slutt, har så langt to poeng mer enn AaFK.

- Vi vet de har godt lag, vi vet jo hvem som er favoritter og hvem som har rykket opp. Det sier seg selv hvem som er favoritter, men kampen skal spilles. Det gjør ingenting at de er favoritter og det er vi trygge på. Vi slo dem i fjor og i år i en treningskampen, så det er mulig å gjøre det i serien. Vi har respekt og det er forskjellige typer respekt, men det skal vi håndtere. Jeg er sikker på de har respekt for oss også, sier vår svenske kaptein.

Utsolgt stadion

Det blir også en fantastisk ramme med utsolgt stadion.

- Det er utrolig kjekt og det er vel første gang på veldig mange år. Det betyr at vi har skapt entusiasme rundt laget og folk støtter oss og det setter vi veldig pris på, sier Kallevåg.

- Jeg spilte på en fullsatt stadion i Bergen i 2018 og det et noe helt for seg selv. Det var et utrolig trøkk, og 16. mai-kampene er de artigste vi har i løpet av sesongen, legger han til.

- Dette blir en ny opplevelse på Color Line, så jeg har store forventninger. Og vi merker det på forhånd på stemningen i byen, at det er noe spesielt som skal skje og at det betyr noe ekstra for folket også. Jeg tror det vil løfte oss som sitter inne i garderoben, sier Fällman. 

-  Det var et utrolig bra trøkk og fin stemning mot Ull/Kisa i fjor. Jeg så også forskjell i øyene på spillerne at det var et ekstra sug der som man ikke får gratis. Slikt som kommer når det er så fullt på stadion. Det blir interessant å hvordan kan utnytte det. Vi snittet på 25.000 på hver kamp i Hammarby og kampen mot Ull/Kisa viser at det er mulig å få et høyere snitt her også. Det er ikke tvil om at den 12. mann fungerer. Slik er det bare. Det er slik man vil ha hver kamp. Så jeg håper flere kommer til andre kamper også, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: