Adin Brown jubler etter scoring på Lerkendal. Steffen Iversen og Rosenborg fortviler. Foto: S. O. Ekornesvåg/NTB Scanpix

Adin Brown: - Virker ut som ingen glemmer målet

Den amerikanske keeperen ble en stor helt i AaFK. Men hva gjør han på nå?

Annonse:

"Hva gjør de nå?" er en artikkelserie i samarbeid med AaFK og Color Line Stadion, der vi får et innblikk i hva tidligere AaFK-helter holder på med i dag etter tiden sin hos tangotrøyene. Deler av artikkelen ble opprinnelig publisert på colorlinestadion.no (30.09.2021)

Nestemann ut er keeperhelten, Adin Brown. 

Den storvokste, amerikanske keeperen spilte for AaFK fra 2005 til 2009 og viste tidvis fram reaksjonsredninger og tigersprang av en annen verden. Om det ikke er hjelmen folk husker, så er det hvert fall hodestøtet hans som sikret uavgjort i det siste sekundet borte mot Rosenborg i stedet. 

Det berømte målet: 

Adin som spiller var livlig, skøyeraktig og litt av en bråkmaker i et AaFK lag som stadig tok sportslige steg utover 2000-tallet. Hvis det for eksempel kom nye prøvespillere på trening, noe det gjorde ganske ofte, så fikk de gjennomgå for Adins morsomme påfunn under oppvarminga.

For eksempel da hele troppen jogget sammen på banen, og så fort alle skulle løpe baklengs la Adin seg ned i løperetningen til "nykommeren", som deretter deiset ned i kunstgresset, til stor latter for lagkamerater, og til stor forskrekkelse for den det gikk utover. 

Men - det endte alltid med et smil og det løste opp stemningen, også for den nye. En skikkelig "ice breaker", som Adin selv ville kalt det.

adinbrownogelisabethosebrown.jpg
Adin fant Elisabeth og kjærligheten i Ålesund. Foto: Privat.

Dessverre ødela skader siste del av AaFK-karrieren til Adin, men den humørfylte keeperen fikk med seg mye godt fra Ålesund. Deriblant mange gode venner og ikke minst kona Elisabeth.

Color Line Stadion tok seg en prat med Adin, som fortsatte å holde seg innenfor fotballen og keeper-regimet da han flyttet tilbake til USA etter tiden sin hos AaFK. 

Adin signerte for San Jose Earthquakes før 2023 sesongen. Foto: Chicago Fire
Adin signerte for San Jose Earthquakes før 2023 sesongen. Foto: Chicago Fire

Hva gjør du nå, Adin?

Jeg er nå keepertrener i San Jose Earthquakes i MLS. 

Adin Brown var keepertrener i Portland Timbers der de vant MLS Cupen i 2015. Han gikk så videre i 2020 til Chicago Fire. I sine 2 år i klubben hjalp han å utvikle tenåringskeeperen Gabriel "Gaga" Slonina (f. 2004) til å bli en av MLS beste unge spillere, før han sikret en overgang på 157 millioner kroner til Premier League klubben Chelsea FC. 

Hvordan var tiden i Ålesund og AaFK?
Jeg hadde for det meste en veldig positiv tid i AaFK, men det siste halvannet året, da jeg var skadet, ble veldig vanskelig. Men jeg prøver å huske de gode tingene som skjedde de første tre og et halvt årene jeg var der. Jeg møtte mange flotte mennesker som har blitt venner for livet. Den fantastiske sunnmørske naturen gjorde selvfølgelig også inntrykk. Jeg lærte til og med å sette pris på de stadige vær forandringene.

Dessuten har jeg hatt noen av mine beste år som keeper i AaFK, noe jeg kan takke mine gode keeperkolleger, lagkamerater og trenere for.

Hva er dine beste minner fra Color Line Stadion?
Et av mine beste minner fra AaFK-tiden er åpningskampen mot Odd i 2005. Den dagen var fylt av en helt spesiell atmosfære. Jeg hadde noen viktige redninger, og avslutninga på kampen var helt enorm! Og så var det naturligvis gøy å score mål i siste sekund på Lerkendal. Jeg glemmer ikke det, og det virker det ikke som noen fra Ålesund glemmer heller, hehe... 

Ellers var det alltid kjekt å feire seiere sammen med mine lagkamerater og venner. Jeg savner de tidene.

Adin med Frank Mathiesen (t.v) og Sten Grytebust (t.h) på Color Line Stadion i 2015. Foto: Privat 
Adin med Frank Mathiesen (t.v) og Sten Grytebust (t.h) på Color Line Stadion i 2015. Foto: Privat 

Har du fortsatt kontakt med noen i Ålesund?
Jeg har kontakt med mange folk i Ålesund. Familien til kona mi bor der ennå, så det hender vi kommer på besøk. Jeg har også mange nære venner fra tiden min i AaFK som jeg har holdt kontakten med opp gjennom årene. Blant annet Frank Mathiesen, Tor Hogne Aarøy og Haraldur Gudmundsson.
 

Følger du fortsatt med på AaFK?
Jeg følger AaFK regelmessig og var glad for å se at de hadde signert en annen amerikansk keeper i Michael Lansing til å vokte buret. Jeg håper virkelig denne sesongen ender med et opprykk til Eliteserien! 

 

Annonse fra Obos-ligaen: