Aalesunds festaften

Tre poeng etter komfortabel seier mot gjestene fra nord.

AaFK-spillerne skal 17. mai gå i tog i sentrum, og vil garantert møtes av jubel og gratulasjoner etter seieren over Tromsdalen dagen før nasjonaldagen.

Fotballens festdag kunne ikke startet bedre for AaFK. Allerede ni minutter var spilt da Sondre Brunstad Fet fosset frem på venstresiden, trillet ballen videre til en godt plassert Pape Habib Gueye. Senegaleseren hadde få problemer med å trilløe ballen i nota til en tidlig ledelse.

En periode uten de aller største sjansene fulgte, men AaFK styrte begivenhetene. Hjemmelaget viste at man ikke alltid trenger så mange sjanser for å score mål. Etter 37 minutter skaffet Jonas Grønner Aalesund frispark ute til høyre. Niklas Castro slo inn, Holmbert Fridjonsson steg til værs og headet, men ble blokkert. Faren var likevel ikke over, for på returen dukket kaptein Oddbjørn Lie opp og hamret ballen i nota via tverrliggeren.

2-0 til pause var ingenting annet enn fortjent.

Etter kun to minutter av andre omgang hadde  Pape Habib Gueye muligheten til å sette inn 3-0. Han kom til heading fra god posisjon, men en TUIL-spiller reddet ballen på streken. AaFK fortsatte å trykke Tromsdalen bakover. Bare noen minutter etter Papes sjanse fikk Jørgen Hatlehol ballen på 16-17 meter. Lysluggen ladet kanonen og smalt ballen i tverra.

Tangotrøyene fortsatte å dominere. Pape Habib Gueye fikk mye rom på kanten. Etter ti minutter av andre omgang danset han lettbeint  med ballen før han slo den hardt inn i feltet. Det var ikke mye om å gjøre før Holmbert Fridjonsson nådde kula. Like etter var islendingen igjen sentral i angrepsspillet. Landsmann Aron Elis Thrandarson fikk ballen på kanten av sekstenmeteren og løftet den mot bakerste stolpe. En presset Holmbert var sterk og avsluttet med hodet, men rett på målvakt Theodor Nilsen.

Innbytter Nenass ble 20 minutter før slutt lagt hardt i bakken innenfor TUILs felt. Andreas Arntzen var synderen, og fikk sitt andre gule kort for kvelden. Dermed rødt for Tromsdalens forsvarsspiller. Straffen satte Holmbert Fridjonsson sikkert i mål. 3-0 til AaFK!

Aalesund ville gjerne kopiere resultatet fra forrige hjemmekamp mot Tromsdalen. Ståle Steen Sæthre jobbet som en helt og vant igjen ballen, la den ut til Aron Elis Thrandarson, som la inn. På bakerste dukket Holmbert Fridjonsson opp og satte inn sitt andre for dagen.

Pape Habib Gueye ville tydeligvis at resultatet mot TUIL skulle bli bedre enn i 2018. 5-0 sørget senegaleseren for med en heading i det 90. minutt.

Aalesund - Tromsdalen 5-0 (2-0)

Tilskuere: 4.503