Aalesund tapte i Marbella

En svak første omgang ødela mot Ranheim.

Annonse:

Det var trønderne som fikk kampens første mål i Marbella, og før pause kom to til.

Etter en heller tam åpning på kampen, der ingen av lagene hadde fått grep om oppgjøret, fant Erik Tønne nettmaskene for trønderne. Da var kampen 15 minutter gammel. Ranheim-spilleren møtte et innlegg fra venstre, umarkert, og satte ballen inn bak Andreas Lie.

Aalesund hadde hatt mest ball før scoringen, men klarte ikke å finne rom å utnytte. Etter scoringen var det Ranheim som hadde initiativet, og tangotrøyene ble presset bakover noen minutter.

Den første omgangen fortonet seg som en sjansefattig forestilling av AaFK, der et hardt innlegg fra David Kristjan Olafsson inn i boksen var et av få bidrag som kunne resultert i noe. Ingen av medspillerne til islendingen nådde fram. I tillegg var Niklas Castro i nærheten av å skape en farlighet, men frisparket endte i nettveggen.

Etter 36 minutter hørtes suset av nettmasker igjen for Ranheim. Sondre Sørløkk kom seg forbi nevnte David, dro seg inn i feltet og avsluttet. Andreas reddet, men på returen var Vegard Erlien sikker.

Kun to minutter senere sto det 0-3. Et balltap sørget for at Erlien tok med seg ballen i retning Aalesund-buret. Ute til venstre fant han Mads Reginiussen, som dunket inn Ranheims tredje for dagen.

Like før pause var blåtrøyene nærme sitt fjerde mål, men en heading etter en corner gikk like over.

Til andre omgang byttet Aalesund inn Gudmund Broks Kongshavn for Andreas Lie.

Selv om forandringene i elleveren var små, forandret noe annet seg, nemlig hvordan laget framsto - høyere i banen med mer aggressivitet i spillet. Et mer direkte AaFK beleiret Ranheims halvdel de første minuttene, men de store sjansene uteble.

Etter timen kom innbytter Jørgen Hatlehol til god posisjon ute til høyre. Lysluggen slo godt inn i feltet, men som da David la inn før pause, var ingen medspillere på ball.

63 minutter ut i kampen fikk Jordon Mutch sin debut for AaFK. Engelskmannen kom inn for Peter Orry Larsen.

Minuttet etter at Jordon kom inn, fikk AaFK en stor sjanse. Den skal man dog takke Ranheims Reginiussen for. Han forærte nemlig Torbjørn Agdestein ballen. Stordabuen fikk avsluttet, men rett på keeper.

Et kvarter før slutt fikk Aalesund straffespark. Sondre Brunstad Fet ble lagt i bakken, og Niklas Castro var sikkerheten selv. Kort tid i forveien hadde Aalesund en bra mulighet på frispark, men Daniel Leo Gretarsson sendte ballen over.

Det ble med det ene målet etter pause. AaFK hevet seg fra første omgang, men klarte ikke å hindre Ranheim i å gå seirende ut av oppgjøret.