Aalesund sprudlet!

Seieren var aldri truet da AaFK tok imot Raufoss.

Aalesund tok kommandoen fra start av i oppgjøret mot Raufoss. Etter åtte minutter slo Jørgen Hatlehol inn fra høyre. Pape Habib Gueye headet den ned til Torbjørn Agdestein, som igjen la ballen tilbake til Jernade Meade. Engelskmannen banket til, forbi Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli og inn i nettmaskene. Tidlig ledelse til hjemmelaget!

AaFK fortsatte å dominere. Etter 18 minutter fikk Torbjørn ballen midt på Raufoss sin banehalvdel. Stordabuen forserte fint og stakk ballen videre til Niklas Castro. Den chilenske landslagsspilleren viste klasse da han chippet ballen forbi keeper til 2-0.

Aalesund rullet til stadighet opp flere angrep og skapte småfarligheter. Pape Habib Gueye vendte opp og fintet bort halve Toten etter halvtimen, men skuddet ble blokkert. Hadde ikke en Raufoss-spiller stått i veien ville kula hatt svært god retning mot mål.

Lagene gikk til pause på 2-0 til hjemmelaget.

Noen minutter etter pause var Pape frempå igjen. Målscorer Niklas Castro chippet ballen inn i feltet. Senegaleseren fikk til en god heading, men Raufoss-målvakt Lauvli slo ballen unna.

Midtstopper Jonas Grønner fikk også muligheten til å score. Han kom til skudd etter 57 minutter fra kort hold, men keeper avverget. Etter sjansen fortsatte Aalesund å presse Raufoss bakover. Like etter Grønners sjanse spilte AaFK ball i hatt med gjestene, og Pape headet ballen i mål. Dessverre var unggutten i offside.

At AaFK ikke hadde fått høre nettsuset mer enn to ganger da det gjensto 20 minutter er nærmest utrolig. Etter 70 fikk Daniel Leo Gretarsson sjansen på frispark. Det var pent utført, men ballen ble reddet på streken! Niklas Castro, derimot, han traff nettet. Et nydelig angrep, der vår nummer 9 kombinerte med Pape Habib Gueye, endte med at Niklas omtrent uanfektet klasket ballen bak keeper til 3-0.

Mot slutten av kampen var midtstopper Grønner igjen nære ved å score - to ganger. Avslutningene var gode, men flere Raufoss spillere kastet seg foran ballen.

Raufoss reduserte til 3-1 på overtid etter at Emile Dadjo fant krysset med et vakkert skudd.

Aalesund - Raufoss 3-1 (2-0)