- AaFK har betydd utrolig mye for meg

AaFK har blitt enige med FC Groningen om et salg av Isak Dybvik Määtää (20), som vil takke både klubben og supporterne for tiden i AaFK.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Määtää kom til AaFK i 2017 fra Langevåg IL, og han fikk sin første obligatoriske kamp for A-laget 1. mai 2019 da AaFK slo Bergsøy 3-0 borte i 1. NM-runde. 20-åringen har allerede spilt 58 kamper og scoret syv mål for klubben.

Interessen har vært stor for 20-åringen i lang tid, som har hatt en god sesong i årets eliteserie hvor han har spilt samtlige kamper og scoret tre mål.

Nå går ferden videre til Nederland og FC Groningen. Dermed har han spilt sin siste kamp for AaFK i denne omgangen.

- Vi har holdt igjen Isak i flere vinduer. Han har vært veldig lojal og tro, og har jobbet knallhardt for å realisere potensialet sitt. Tiden er nå moden for å ta steget ut i Europa, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.

- Som liten var det alltid en drøm å spille i utlandet, så selvfølgelig er dette en drøm som går i oppfyllelse. Dette er noe jeg har jobbet veldig hardt for og noe jeg alltid har hatt troa på at jeg skal klare. Groningen er en stor klubb i Nederland og har vist at de er flinke til å utvikle spillere, så valget ble veldig enkelt da de ville hente meg, sier Isak Dybvik Määtää. 

- Nederlansk fotball er bra og har mange store klubber. De liker å spille offensiv fotball, noe som kan passe meg veldig godt. Jeg ser frem til å utvikle meg som fotballspiller der, legger han til


- Fanger oppmerksomheten
 
Selv om AaFK etter tøffe og respektfulle forhandlinger valgte å akseptere totalpakken, så satt det langt inne å selge Määtää.

- Det er på mange måter slik vi ønsker å drive klubben. Å utvikle et godt lag med mange sultne unge spillere som fanger oppmerksomheten hos klubber i større ligaer. Samtidig er det viktig at vi klarer å balansere dette med den sportslige utviklingen på lang sikt. I så måte satt det veldig langt inne å også selge Isak i dette vinduet, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.

- Det som til slutt ble avgjørende var at dette var et steg Isak hadde veldig lyst til å ta, og det faktum at klubben trenger likviditet for å dekke forpliktelsene og kunne fortsette å bygge et robust AaFK, legger han til.

Han mener flere fortjener ære for denne suksesshistorien.

- En stor takk til Fiskerstrand og Langevåg IL som har fostret frem et veldig et spennende emne, og vårt eget akademi og A-lag som har foredlet det emnet som Isak var. Dette er et prakteksempel på at det er mulig å lykkes i Sunnmørsmodellen, selv uten at man har flust av landskamper i ung alder. Denne modellen ønsker vi å være med å stimulere til å bli enda sterkere i fremtiden.

- Virkelig stilt opp

Määtää har mange han ønsker å takke nå når han tar sitt neste steg i fotballkarrieren.  

- AaFK har betydd utrolig mye for meg. Jeg har fått tid til å vokse som spiller og person her. Jeg har trivdes ekstremt godt gjennom hele tiden min i AaFK og kommer virkelig til å savne klubben og menneskene. Jeg kommer aldri til å glemme tiden her hvor jeg har spilt helt siden jeg var guttespiller, sier 20-åringen. 

-  Supporterne har støttet oss i alle mine år som spiller for A-laget. De har virkelig stilt opp og hatt ryggen vår i hver eneste kamp. Jeg kommer til å savne dem og det å spille foran den fantastiske gjengen på tribunen. 

- Til slutt vil jeg takke alle i og rundt AaFK for en fantastisk tid. Jeg setter utrolig stor pris på tiden min i klubben og de opplevelsene jeg fikk der. 

Annonse fra Eliteserien: