AaFK gikk på nytt tap

Sarpsborg 08 scoret kampens eneste mål.

Aalesund skapte nok av sjanser, men det var bortelaget som fikk uttelling. Dermed ble det null poeng for Aalesund hjemme på Color Line Stadion søndag kveld.

Første omgang:

I ekte sunnmørsvær var Aalesund ute etter å revansjere det stygge 4-0-tapet i Sarpsborg fra begynnelsen av august, men det var gjestene som kom til kveldens første mulighet. Jonathan Lindseth fikk en fin ball høyt i banen og avsluttet lavt og hardt, men Andreas Lie var med på notene. Da var det spilt knappe fem minutter.

Gjestene hadde det meste av spillet og forsøkte seg på noen angrep med bra tempo og bevegelser, men AaFK holdt unna. Selv hadde tangotrøyene en brukbar halvsjanse etter elleve minutter. Jørgen Hatøehol slo inn fra midt på Sarpsborg 08s halvdel. Sigurd Haugen kom inn fra venstre og fikk foten på ballen, men avslutningen var ufarlig.

Ellers var det en del kriging, men få sjanser på Color Line Stadion den første halvdelen av omgangen.

Etter 23 minutter, like etter at halve omgangen var passert, vartet AaFK opp med et mønsterangrep. Niklas Castro stakk Simen Bolkan Nordli gjennom litt ute til høyre. Den tidligere HamKam-spilleren slo hardt og lavt inn foran mål, der Holmbert Fridjonsson kom i stor fart og avsluttet - rett på keeper! Inne i boksen gikk det kraftig ut over foten til Holmbert Fridjonsson, da en S08-spiller kom i stor fart og traff islendingen. Holmbert måtte gi seg, og ble erstattet av Markus Seehusen Karlsbakk.

Ålesund 20200913. Aalesunds Hólmbert Fridjónsson ut med skade i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK tok over spillet inn mot pause, og det var fine tendenser i spillet til hjemmelaget. Kombinasjonen Bolkan Nordli og Castro  åpnet opp forsvaret til Sarpsborg 08. Det var tilfellet i det 38. minutt, da AaFK vant en corner. I kjølvannet av denne la Aalesund press på Sarpsborg 08 med mange spillere rundt boks, og Jørgen Hatlehol klemte til. Mitov Nilsson i bortelagets bur var raskt nede og hindret den tidligere Ravn-gutten.

Simen Bolkan Nordli var sentral da Aalesund igjen skapte trøbbel like før pause. AaFKs nummer 11 tråklet seg gjennom inne i boksen og fikk avsluttet fra skrå vinkel. Målvakt Mitov Nilsson sto nok en gang i veien for tangotrøyene. Enda nærmere kom Niklas Castro minuttet etter. Simen Bolkan Nordli slo en utsøkt ball i bakrom, der Sigurd Haugen kom på løp. Han fant Niklas Castro, som dunket til. Ballen smalt som et prosjektil mot mål, men traff stanga.

0-0 til pause på CLS.

Ålesund 20200913. Aalesunds trener Lars Arne Nilsen gir instrukser i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Andre omgang:

Aalesund dominerte slutten av første omgang, men det hindret ikke gjestene i å få en kanonstart på de siste 45. Etter kun tre minutter ble en crosser lagt over fra høyre til venstre, der Jonathan Lindseth hadde posisjonert seg. Han slo ballen inn foran mål, presist til Tobias Heintz som men en rapp avslutning plasserte ballen forbi Andreas Lie.

Innbytter Markus Seehusen Karlsbakk var ikke langt unna å sørge for balanse i regnskapet kun tre minutter etter scoringen. Aalesund la press på gjestene og spilte seg inn i boksen. Bortelaget fikk klarert, men den tidligere Aksla-spilleren fikk fatt i ballen og smalt til på halv volley. Kula forsvant dessverre over.

Nevnte Heintz var igjen på farten da klokka viste 54 minutter. Da fikk spissen et innlegg fra høyre, og relativt upresset prøvde han å finne nærmeste hjørne. Ballen strøk bare centimetre utenfor Andreas Lies venstre stolpe.

Ålesund 20200913. Sarpsborg 08s Tobias Heintz (tv) setter 0-1 forbi keeper Andreas Lie i duell med Ben Karamoko i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion. Jørgen Hatlehol th.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sarpsborg 08 var best i andre omgang, og småfarlighetene kom med jevne mellomrom. Etter 60 minutter var det Mostafa Abdellaoue som prøvde seg med en heading etter et innlegg fra høyre. Hodestøtet skapte ikke akkurat panikk, og tangotrøyene hadde kontroll.

Da det var spilt 67 minutter traff Niklas Castro ramma for andre gang så langt i kampen. Isak Dybvik Määttä fant Niklas som sto godt posisjonert på 16-meterstreken. Norsk-chileneren avsluttet på direkten. Ballen fikk en fin bue og gikk over keeper, men smalt i tverrliggeren til stor frustrasjon for alle på stadion med oransje og blått hjerte.

Ålesund 20200913. Aalesunds Niklas Castro etter å ha misbrukt en stor sjanse i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK jaktet utligning, men klokka tikket. Da den viste 80 minutter kom Fredrik Carlsen til en sjanse fra god posisjon. Kapteinen fikk ballen fra høyre og prøvde seg på en volley som ikke traff mål.

På tampen av matchen var Simen Bolkan Nordli frampå med to gode avslutninger. Først tråklet han seg inn i boksen og rappet til, men ble blokkert. Like etterpå fikk han en crosser fra høyre, traff ballen bra, men fikk ikke såpass dreis på skuddet at det overlistet Mitov Nilsson mellom stengene.

Aalesund - Sarpsborg 08 0-1 (0-0)