AaFK G16 trener godt

Vi har tatt en prat med hovedtreneren.

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

G16-gjengen til trenerteamet Per Gidlund og Jonas Sunde har enda ikke fått målt krefter i nasjonal serie, men treningsrapportene fra feltet er gode i det mai-måned banker på døra.

Fotballåret 2021 startet med «korona-trening» eller den berømte meteren som minimum mellom hver spiller samt spriting av utstyr og annet som var i bruk på feltet. Siden har 2021 ridd Norge som samme korona-landeplage gjorde etter 12.mars i fjor. Hakk i plata, og få eller ingen så dette være status på fotball-kalenderen over et år etter pandemien traff Norge med første bredside.

Thomas og John i duell. Foto: Rolf Hansen
Thomas og John i duell. Foto: Rolf Hansen

Det har ikke stoppet G16-gjengen, som har trent sine ukentlige økter med stor iver og intensitet. Med to ting i blikket. Utvikling og Nasjonal serie.

-Vi har trent godt, og guttene jobber bra. Det er klart at fra tid til annen er det slitsomt mentalt at vi fortsatt står her uten nasjonal serie. Vi har møtt noen lokale G19-lag, og det har gitt oss fine utfordringer i forhold til fysikk og tempo. Det er klart det hadde vært godt og kommet i gang med Nasjonal serie, men trøsten får være at det er likt for alle, sier trener Per Gidlund.

Dedikert spillergruppe

De første 2006-spillerne ble hentet inn etter sommerferien i fjor, og etter nyttår har AaFK fått inn flere talenter i denne årgangen fra breddeklubbene. Trenerteamet er godt fornøyd med spillergruppa de rår over.

-Det er en fin spillergruppe å jobbe med. De er sultne, søker utvikling hver dag og er selvdrivende. Det er selvsagt en positiv egenskap, og slik vi ønsker spillerne som kommer hit skal være. Det er helt avgjørende å ha den indre driven for å få videre utvikling, sier svensken videre.

Uten kamper i nasjonal serie er det selvsagt også vanskelig å vite hvor man står i forhold til andre lag.

-Referansene i forhold til nasjonalt nivå har vi ikke, og det blir interessant å se når vi kommer i gang. Vi poengterer for spillerne at treningshverdagen er det viktigste de har her og nå. Fokuset er på å gjøre maks ut av hver trening, og ha det som målsetning framover. Det er det vi kan påvirke, for vi får ikke gjort noe med at vi ikke får spilt nasjonal serie enn så lenge, fortsetter Gidlund.

G16-assistent Jonas Sunde instruerer spillergruppen. Foto: Rolf Hansen
G16-assistent Jonas Sunde instruerer spillergruppen. Foto: Rolf Hansen

Det er bare vage signaler og løse planer i bordet om når nasjonal serie får starte opp. Foreløpig er det sagt at man håper å komme ut av startgropa samtidig med PostNord-ligaen. Altså 5.-6. juni.

-Vi må bare jobbe godt på videre, og så får vi håpe det skjer noe i sommer. Da kan vi få 4-5 måneder med nasjonale kamper. Starten av juni er sagt, men smittesituasjon endrer seg fra uke til uke. Nå ser det ut til å være bedring der nasjonalt, mens vi lokalt fikk bom stopp nylig. Om folk oppfører seg, kan vi kanskje åpne igjen for godt om et par uker. Det håper jeg, for guttene trener større arenaer å vise seg fram på, avslutter G16-trener Per Gidlund.

 

Annonse fra Obos-ligaen: