- Å vinne er alltid vårt mål

Molde har imponert stort i årets sesong, men om det er en mann som vet hvordan man skal slå forhåndsfavoritten, så er det Lars Arne Nilsen.

Annonse:

Foto: NTB

Etter at Molde tapte 3-4 hjemme mot Viking 7. mai, har de vært en veldig lei nøtt å knekke i Eliteserien, for de har vunnet 15 kamper og spilt uavgjort to ganger. Noe som i den høyeste grad har bidratt til at Molde leder serien med 54 poeng, hele ti poeng foran LSK.

De har også ni strake seire i serien, der fire har vært på Aker Stadion med målforskjellen 13-2. 

Det høres ut som en nesten umulig oppgave som venter på Aker Stadion i kveld. Men hør bare på dette:

 - Jeg har vært med på mange slike kamper, så jeg vet det er mulig. Det vet spillerne også. Vi er underdog, men dette er lokaloppgjør der vi har alt å vinne, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen. 

Reiser dit for å vinne

Og er det en som vet hva han snakker om i slike kamper er det nettopp vår trener. Han førte som kjent Hødd til den største cupbombe i norsk fotballs historie da de vant cupfinalen mot Tromsø i 2012. 

Det er uansett ikke mulig å ikke la seg imponere av det Molde har gjort i år. Og det smerter nok ekstra i sunnmørshjertene. 

- Det er Norges beste lag, det er ingen tvil om det. Det er imponerende den rekken de har med så mange gode kamper. Og de kjørte også over Bodø/Glimt, så det sier det meste om kvaliteten som bor i det mannskapet. 

Derfor gleder det nok de samme hjertene at Nilsen ikke er i tvil om at de kan slå romsdalingene. 

- Vi hadde en god kamp mot Strømsgodset og en dårlig mot Sarpsborg 08, så det har vært litt skuffelse og frustrasjon. Men nå har vi ristet oss av det, og nå skal vi opp dit for å spille en bonuskamp. Men en ting er sikkert, og det må ingen tvile på, vi reiser til Molde for å slå dem. Det er alltid vårt mål. Selv om det ikke er så mange som forventer at vi skal slå dem, sier AaFK-treneren. 

- Vi hadde en god kamp mot de her 16. mai og vi slo dem i den ene treningskampen, så det er mulig, men det er mye som klaffe. Vi reiser opp med lave skuldre og så handler det om å slippe seg løs. 

Fundamentet

Det er uansett en del ting som må være på plass dersom man skal klare å ta tre poeng mot Molde i rosenes by. 

- Vi må være tøffe i trynet og si at vi skal dra dit opp for å spille spillet vårt. Samtidig må vi være veldig gode defensivt. Vi må få fundamentet på plass igjen og basis-tingene som duellkraft, førsteball, andreball, omstilling, gjenvinning må også være der. Vi må ville det mer enn dem. Og vi må ha tur.

PS! I Molde har AaFK 2-2-9 i seriesammenheng og og vi skal ikke lenger tilbake til 2017 før den forrige seieren kom. Da vant vi 1-0 etter scoring av Mustafa Abdellaoue. 

Annonse fra Eliteserien: