15 av 15!

AaFK fullførte sin imponerende rekke med seire på hjemmebane da Sandefjord ble slått i siste runde.

Annonse:

Seriemester AaFK kom best i gang på Color Line Stadion lørdag, og presset Sandefjord bakover. Etter åtte minutter ble det nettkjenninger også, men Pape Habib Gueye ble avblåst for offside.

Tempoet i kampen roet seg, og AaFK trillet mye ball. Sandefjord kom på en sjelden visitt etter 18 minutter, da storscorer Pontus Engblom ble lobbet gjennom av Anton Kralj. Svensken tok ned ballen med brystkassa og avsluttet, men fikk ikke dreis på skuddet. Kula trillet utenfor.

Fire minutter senere trillet kula på den andre siden av stolpen. Andreas Lie spilte ballen i beina på William Kurtovic, som svarte med å sende den forbi Andreas til 0-1. Aalesund svarte kun et par minutter senere. Torbjørn Agdestein bevegde seg mellom Sandefjords midtstoppere og tok ned et langt oppspill. Stordabuen var iskald da han sendte læret forbi keeper Jacob Storevik. 1-1!

Matchen åpnet seg mer opp etter scoringene, og begge lag var på småfarlige visitter på motstanders halvdel. 1-1 holdt seg til pause.

Andre omgang startet rolig, og AaFK trillet kule. Fem minutter ut i omgangen trillet laget seg frem mot Sandefjords boks, og Oddbjørn Lie testet skuddfoten. Ballen gikk så vidt over.

Lagene produserte ikke mye det første kvarteret av kampen, men et par bytter ble det  - nærmere bestemt etter 62 minutter. Da kom Holmbert Fridjonsson og Sondre Brunstad Fet inn for Pape Habib Gueye og Nenass.

I en rolig periode smalt det plutselig fra hjemmelaget. Niklas Castro fikk ballen fra Sondre Brunstad Fet. Norsk-chileneren banket til fra 25 meter og traff krysset med et prosjektil. Et av de vakreste målene på Color Line Stadion siden åpningen av arenaen i 2005!

11 minutter før slutt satte Torbjørn Agdestein inn 3-1. Holmbert Fridjonsson headet ballen ned til lysluggen, som hadde få problemer med å sette inn sin andre scoring for dagen.

Den ble også dagens siste for den suverene seriemesteren!

Aalesund - Sandefjord 3-1 (1-1)