Overnatting og spisesteder

En samling av våre anbefalinger innen kost og losji, slik at du kan nyte det beste Ålesund har å by på under oppholdet ditt.

Annonse:
All foto: Henrik Mauren

 

Quality Hotel™ Waterfront

 

IMG_1235

 

Et konferansehotell lokalisert i hjertet av Ålesund med godt bevart historie i veggene og utsikt over fjord og fjell.

Link for booking:

https://www.nordicchoicehotels.no

Bookingkode er AAFK, og gir 15% rabatt på alle romkategorier, ved ledig kapasitet. 

Sentralt og moderne

Hotellet ligger sentralt til, 200 meter fra Brosundet i Ålesund og øvrige severdigheter. De tilbyr moderne rom, deilig frokost, treningsrom og en konferanseavdeling egnet for både små og store arrangement. Unn deg et besøk i Aqua Restaurant og Bar, hvor du kan nyte maten med havutsikt på kjøpet.

Aqua Restaurant og Bar kan ta imot 150 gjester, og den velsmakende maten kan nytes sammen med den flotte utsikten mot Aspevågen. I tilknytning til restauranten ligger baren, og i sommermånedene kan mat og drikke nytes utendørs på bryggekanten. Utsikten mot Sunnmørsalpene og Borgundfjorden er slående vakker, og båtlivet på Aspevågen er fascinerende og høyst levende året rundt.

 

Quality Hotel™ Ålesund

IMG_1246

 

På Quality Hotel Ålesund bor du midt i sentrum, i komfortable og lyse rom med fantastisk fjordutsikt. Med umiddelbar nærhet til shopping, marina, restauranter og uteliv, har de perfekt beliggenhet i jugendstilbyen.

Link for booking: https://www.nordicchoicehotels.no

Bookingkode er AAFK, og gir 15% rabatt på alle romkategorier, ved ledig kapasitet. 

Frokostbuffé og restaurantopplevelser på Bulls Brygge

Hotellets restaurant ligger i 1. etasje. Hver morgen serveres vår gode frokostbuffé med et stort utvalg av frokostfavoritter, økologiske produkter, Fairtrade-kaffe og mye mer. Det er også her våre konferansegjester og større grupper får servert sin forhåndsbestilte lunsj eller middag. Til middag kan du velge fra á la carte-menyen som byr på det beste av lokale råvarer, norske retter og internasjonale favoritter.

Treningsrom

Ønsker du en treningsøkt for å få igjen litt energi, har vi et velutstyrt treningsrom på hotellet. Gratis inngang for alle våre gjester.

Handikaptilpassede rom

Vi har 10 handikaptilpassede rom med universell utforming. Kontakt oss for mer informasjon og booking av disse rommene.

 

Hotel Brosundet

Hotel Brosundet er et designet hotell midt i sjarmerende Ålesund. Vi har skapt hotellet omkring tanken på å verdsette historien, med blikket vendt mot fremtiden.

Link for booking: https://www.brosundet.no

Ytterveggene til hotellet faller rett ned i Brosundet, det er dette som er den egentlige bykjernen i Ålesund. Med havet rett utenfor hotelldøren er det kort vei til fjordene og Sunnmørsalpene.

Akkurat som fordums tider, kan du fra vinduene i bygningene fortsatt se båtene seile inn og ut av sundet, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst.

Det er forankringen i historien til de gamle sjøbodene i kombinasjon med et fornyet, urbant og internasjonalt uttrykk som gir Hotel Brosundet sin kontinentale følelse i stemningsfulle omgivelser.

Det gamle pakkhuset Apotekergata No. 5 huser i dag en restaurant, en matbar og en cocktailbar. Og om sommeren en lekter hvor du kan nyte sol og skalldyr.

Det gamle pakkhuset Apoterkergata No. 5 huser i dag restauranten «No. 5». Her ønsker de å vise deg hva det Sunnmørske kjøkkenet kan være.

Fra Høyeste topp til dypeste hav – og alt i mellom.

Hotellet inneholder også den anerkjente «Arkivet Bar», det du kan nyte et håndplukket utvalg vin, øl, champagne og håndlagde vintage coctails. Om sommeren kan du også bade deg i sol på lekteren mens du spiser skalldyr.

 

XL-Diner

Med klippfisken i førersetet

Link for booking: https://www.xldiner.no

I 1998, satte gründerene Ivar Breivik og Roar Moen Aarseth første del av restaurant-drømmen om XL-gruppen ut i live, gjennom åpningen av XL-Diner, spisestedet som skulle vise seg å bli Europas beste klippfiskrestaurant 20 år etter.

Helt fra starten var det fokus på å gi klippfisk den statusen den fortjener. Derfor er det nettopp klippfisk og bacalao som har VIP-plassen på menyen i denne restauranten. Men man får også andre velsmakende alternativer til råvarer, i form av fersk fisk eller en saftig kjøttrett. XL-Diner innbyr til en helaften, med god mat og herlig atmosfære, og service fra du kommer inn døra til lysene blåses ut for kvelden.

Her kan man både ta en romantisk aften for to, ha innbydende forretningsmiddager, samt sommeravslutning med gode kolleger. På denne restauranten kan man helt enkelt si at man kan nyte godt selskap og nydelig utsikt sammen med et herlig og kvalitetsstemplet måltid.

 

 

IMG_1257

 

Fisketorget Delikatesse

Link for booking: https://www.fisketorget-delikatesse.no/

Sjømatkompaniet AS, selskapet bak Fisketorget, ble nylig kåret til årets gasellebedrift i Møre og Romsdal av Dagens Næringsliv, som er et merke på unge og voksende bedrifter.

Fisketorget Delikatesse ligger ved inngangen til Korsatunnellen, midt i Ålesund sentrum. Hos oss finner du tradisjonell fiskebutikk med fersk sjømat, saltet og røkt fisk, fiskemat og andre sesongvarer.

Vi kan også tilby en restaurant over to etasjer hvor du kan nyte sushi og andre velsmakende fisk- og kjøttretter, alt basert på lokale råvarer. Vi har alle rettigheter og kan også arrangere lukkede lag. Har du behov for catering, leverer vi det rett på døren, alt etter dine ønsker.

 

 

IMG_1254

Lyst

Kaféen Lyst har ikke bare stilige lokaler, en herlig bakgård og god kaffe, man får også smakfulle og sunne retter fra en variert meny.

Link for booking: https://www.lystmeny.no/

Lyst er en perle i hjertet av Ålesund, nemlig Gågaten.

Her kan man sette seg ned på dagtid, og jobbe med egne prosjekter, ta en kjapp salat til lunsj med kolleger og medstudenter, eller ha en aldri så liten kosekveld med venner.

Om været tillater det kan dere nyte stemningen i den sjarmerende bakgården, eller sitte ute og se på livet i gågaten på fremsiden av lokalet.

 

Annonse fra Eliteserien: