Skjermbilde 2018-07-10 kl. 09.21.58

Med gullskrift i historiebøkene

Dette er juniorene som sørget for klubbens første cuptriumf.

Annonse:

1964 er et årstall som står uthevet med fet skrift i AaFK-historien. Kun to år etter det forsmedelige nederlaget i opprykkskampen mot Gjøvik-Lyn slo en bukett tenåringer til med triumf i junior-NM.

Her kan du lese hvordan triumfen ble beskrevet i AaFKs medlemsblad:

Juniorlaget skrev fotballhistorie

Juniorlagets sesong i 1964 ble den beste i klubbens historie. I cupmesterskapet satte laget et verdig punktum for jubileumsåret ved å sikre seg årets Norgesmesterskap. Det var første gang at et lag fra Møre hadde greid denne bedriften.

Disse sympatiske, innsatsvillige og teknisk gode lagspillerne hadde i løpet av sesongen vunnet seg svært mange beundrere. Ikke bare her i byen, men også utenbys. Kritikken i den nøytrale pressen var da også rosende og den skrev blant annet at AaFK-guttene har bevist at det kan spilles fotball også i Ålesund.

Fem kretsmestre beseiret

I mesterskapet var det bare gode klubber vårt lag møtte. I de sju kampene laget spilte i cupen måtte såleis fem kretsmestre fra forskjellige kanter rundt om i landet beseires før mesterskapet var sikret. Det startet med seier over Hødd 7-1 og så ble Volda beseiret 1-0. Molde 3-1, Djerv 1-0, Rosenborg 3-2, Viking 1-0 og Fredrikstad 1-0 i finalen. 

Stormende begeistring

Og da de 3.500 tilskuerne stormet bana på Aksla stadion i stormende begeistring etter finalen for å hylle sine norgesmestre så dannet det et klimaks på en fotballrus som hadde herjet i byen helt siden cupen begynte. Under kampen var det stor cupstemning og det var mange år siden et lag hadde hatt publikum så totalt med seg og opplevet slik spenning på Aksla stadion.

Dette er AaFKs NM-vinnere i juniorklassen 1964:

Harald Aarøe, Kjell Tynes, Arnfinn Michaelsen, Leif Bugge Aarøe, Kjell Havnevik, Leif Havnevik, Petter Birkevold, Sverre Øiehaug, Arild Bjørge, Ole Marius Ringdal, Bjarte Remvik, Paul Urke, Terje Refsnes, Ola Eliassen, Per Cato Dybvik, Einar Welle, Per Selvik, Oddvar Aarø (trener) og Hans Ole Sødergren (oppmann).

Kilde: AaFK Historisk Arkiv.

Annonse fra Obos-ligaen: